НОВИНИ

Наоми Осака разкри, че има нова цел и тя не е да печели

Наоми Осака
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:36, 09.05.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Японската тенисистка Наоми Осака разкри, че визията ѝ спрямо тениса и живота са се променили. Четирикратната шампионка от Големия шлем разкри, че вече се грижи повече за психическото си състояние.

„Преди целта ми беше да спечеля. Но напоследък все повече си задавам въпроси в стил: Това ще те направи ли щастлива“, сподели Наоми Осака.

Японската състезателка имаше сериозни препятствия, свързани с психично здраве през последните години. Проблемите ѝ не останаха незабелязани за света, след като обяви, че си взема почивка от тениса след Откритото първенство на САЩ миналото лято.

„Преди ходих на психолози, но сега започнах да го правя редовно. Много се радвам, че успях да намеря точния човек, който ме разбира и ми помага. Първата стъпка беше трудна, но това ми помага. Да поискаш помощ, не означава, че си сломен“, допълни тенисистката.

„Сега съм доволна от психическото си състояние. Чувствам се комфортно, доволна съм от пътя, който изминах. Имах трудни моменти, но не бих променила нищо“, коментира още Наоми Осака.

Тя обяви още, че е взела решение да пропуска пресконференциите в опит да се "вслуша себе си". Японката разкри, че редица други спортисти са се обърнали към нея, само за да ѝ споделят, че са страдали „тихо“ по същата причина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дейвид Бекъм се надява Кристиано Роналдо да остане в Юнайтед
Дейвид Бекъм се надява Кристиано Роналдо да остане в Юнайтед
Големи опашки пред пощите заради изплащането на пенсиите
Големи опашки пред пощите заради изплащането на пенсиите