НОВИНИ

Наполи разби Ювентус у дома и се откъсна на 10 точки на върха в Серия "А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:31, 13.01.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
наполи разби ювентус дома откъсна точки върха серия
Слушай новината

Лидерът в италианската Серия "А" Наполи разби с 5:1 у дома Ювентус в дербито на 18-ия кръг от шампионата и по този начин си осигури аванс от 10 точки на върха в класирането.

На своя "Естадио Диего Армандо Марадона" футболистите Лучано Спалети не оставиха никакви шансове на "бианконерите и сложиха болезнен край на серията им от девет мача без поражение в първенството.

Освен това преди днешния двубой Юве не бе допускал гол в Серия "А" повече от три месеца, но това бе променено още в 14-ата минута, когато Виктор Осимен даде аванс на домакините, разписвайки се при добавка след изстрел на Хвича Кварацхелия, който бе отразен от вратаря Войчех Шчесни.

Последваха силни минути за гостите от Торино, но страстите им бяха охладени отново в 39-ата минута, когато Осимен асистира на Кварацхелия, който отблизо удвои аванса на своя тим.

"Старата госпожа" все пак върна един гол преди почивката дело на Анхел Ди Мария, който върна надеждите на Юве, че може да измъкне нещо от този двубой.

Десет минути след началото на втората част обаче отбраната на "черно-белите" отново бе матирана след заучено изпълнение на ъглов удар, при което топката стигна до Амир Рахмани, който с удар от движение вкара за 3:1.

В 65-ата минута пък Виктор Осимен покачи на 4:1 с второто си попадение в срещата, засичайки центриране на Кварацхелия, а седем минути по-късно Елиф Елмас оформи и крайния резултат.

С тази победа Наполи се откъсна с 10 точки на върха в подреждането, като "небесносините" имат 47 пункта срещу 37 за Милан и Ювентус. Заради разгромната загуба пък Юве загуби и второто място за сметка на "росонерите", които имат и мач по-малко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно време, но почти без валежи днес
Облачно време, но почти без валежи днес
Манчестър Юнайтед взе под наем Ваут Вегхорст
Манчестър Юнайтед взе под наем Ваут Вегхорст