НОВИНИ

Наполи разгроми Палермо в мач за Купата на Италия

В следващия кръг момчетата на Антонио Конте ще играят с Лацио.

Наполи
Снимка: X / @SerieA_EN
bnt avatar logo
от БНТ
08:10, 27.09.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Наполи се класира за осминафиналите на Купата на Италия, след като победи Палермо с убедителното 5:0. Успехът бе улеснен и от това, че сръбският нападател на сицилианския тим Альоша Васич бе изгонен с директен червен картон преди час игра и през по-голяма част от второто полувреме Палермо игра с човек по-малко на терена.

Отборът на Антонио Конте реши почти всичко до почивката, като два гола за домакините отбеляза Сирил Нгонж, а един добави Хуан Хесус. През втората част Давид Нерес и Скот Мактоминей направиха победата на южняците разгромна. Имаше страсти и по трибуните, като началото на второто полувреме бе забавено със 7 минути заради хвърлени на терена факли от феновете на двата тобора.

На осминафиналите на турнира Наполи ще срещне Лацио в един от най-оспорваните мачове от тази фаза. Двубоят ще бъде през декември, а Лацио едва сега ще се включи в надпреварата, като отбор от Топ 8 на класирането в Серия А през миналия сезон.

Възроденият тим на Наполи върви отлично и в първенството, като след пет изиграни кръга отборът е на второ място в класирането със само точка по-малко от временния лидер Торино.

В друг мач от турнира елитният Монца се наложи над Бреша с 3:1. За домакините голове вкараха Георгиос Кирякопулос, Матео Песина и Джанлука Капрари през първото полувреме. Патри Нуама бе автор на почетното попадение на Бреша след почивката. На осминафиланите Монца ще срещне участника в Шампионската лига Болоня.

Едва три отбора от Серия B продължават сред най-добрите 16 в турнира, като това са Чезена, Сасуоло и Сампдория.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев разговаря с шефа на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент Джим О`Браян
Румен Радев разговаря с шефа на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент Джим О`Браян