НОВИНИ

Напрежението между Пирин и Левски не стихва след контузията на Хубчев

напрежението пирин левски стихва контузията хубчев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:21, 20.02.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Вчерашният мач между Пирин Благоевград и Левски продължава да провокира напрежение между двата отбора. Футболистът на „орлетата“ Христофор Хубчев, който пострада в края на срещата нападна „сините“ за неспортсменско поведение.

Сблъсък между Хубчев и Роналдо доведе до сериозна травма за играча на „орлетата“. Чрез социалните мрежи днес пострадалият написа, че се срамува от поведението на „сините“, както на терена, така и извън него.

Хубчев ще отсъства от терените шест месеца.

„Направените изследвания след постъпването му констатираха няколко счупени ребра в лявата гръдна половина, което означава, че ударът, който е получил е много тежък. За съжаление има и нараняване на белия дроб“, заяви пред БНТ д-р Димитър Димитров, завеждащ отделението по хирургия в МБАЛ Благоевград.

От Пирин не смятат да подават жалба, но призоваха Съдийската комисия към БФС да обърне внимание на случая.

„Той е викал: „Не мога да дишам, не мога да дишам!“, в момента, в който е получил контузията. За мен е абсурдно играта да продължи в тази ситуация и медицинският да не може да влезе на терена повече от една минута. От медицинските лица в болницата чухме, че ако е било нещо по-сериозно, тази минута е могла да бъде фатална “, заяви за БНТ изпълнителният директор на ФК Пирин Велислав Елезов.

Публикацията на Христофор Хубчев без редакторска намеса:

„Първо искам да Благодаря на всички ,които ми писаха и обадиха ! Но не мога да не си изразя мнението вече в тази ситуация ! Първо искам да кажа аз съм повече ЛЕВСКАР от почти всички които са в ЛЕВСКИ! Безспорно с най-добрата публика и колко да са ме псували днес или като играя срещу Левски аз не го приемам лично ,защото за тях Левски е най-важно. Обадиха ми се хора от най-различни отбори и футболисти и треньори и т.н, но явно за шефовете на Левски това да попиташ един бивш играч на отбора как си е така от човещина им е под нивото.... Явно им е по-важно да се оправдаят с нещо като време, терен или нещо др. Не разбирам ,защо като Левски са по-добрия отбор не се свири чист фал (все пак съм с 3 счупени ребра ) Драганов заповядай да ти дадем скенера ....и най-срамното аз съм израснал на Герена и помня ,че са ни учили на спортсменство ! Това да продължиш да играеш докато лежи играч на др. отбор, видимо с проблем не един път в мача ,защото ние не сме П..ки в нашия малък отбор ... Срам ме е от тези уж Левскари ,Които гледат само себе си и съм сигурен ,че не им пука за Левски !“, написа Хубчев в Инстаграм.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слаб трус е регистриран на 18 километра от Самоков
Слаб трус е регистриран на 18 километра от Самоков
На 1 март ще бъде изтеглен жребият за номерата на партиите за изборите
На 1 март ще бъде изтеглен жребият за номерата на партиите за изборите