Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Наско Сираков: Пътят пред Левски е чист и ясен, ще се справим с НАП

от БНТ
12:31, 12.03.2023 (обновена)
Чете се за: 05:37 мин.
Спорт
Наско Сираков Венцислав Димитров
Снимка: БНТ
Слушай новината

Собственикът на Левски Наско Сираков е обнадежден, че клубът ще изплати задълженията си и ще получи лиценз.

В интервю за предаването "Арена спорт" бившият футболист на "сините" заяви, че няма причина клубът да не получи лиценз.

"Няма причина да не ни бъде отказан лиценз. Проведохме ползотворни срещи с ръководството на НАП. Единственият проблем на Левски е НАП. Платиха се над 4 млн. лева лицензионни задължения. Левски има 18 мн. лева оборот за миналата година. Това със сигурност е най-живият клуб в България, благодарение на генералния спонсор и феновете", категоричен е той.

Бившият футболен национал разкри, че недоволството на изпълнителният директор Ивайло Ивков се дължи на факта, че той ще разполага с по-малко средства за работа.

"Има интерес към акциите. Нормално е Ивайло Ивков да не е щастлив, защото в един момент ще разполага с по-малко средства. Винаги могат да настъпят промени в ръководството на клуба. Нямам личностни различия с Ивайло Ивков. Мислим еднакво по много въпроси. Предпочитам хората, които работят с мен да гледат в посоката, в която гледам и аз. Аз гледам в доброто на Левски. Вероятно Иво също гледа в тази посока", добави той.

Наско Сираков коментира и провалената сделка с Юнайтед Груп.

"Юнайтед Груп също проведе няколко срещи с НАП и те бяха спокойни. Сега сме решили, че това е най-бързия начин да влязат пари в клуба. Юнайтед Груп е изключително голяма компания, за да ги обсъждам и обвинявам. Те похарчиха сериозни суми за този прословут одит, който се правеше. Не съм се съмнявал в желанието им да придобият контролния пакет акции", допълни той.

Собственикът на Левски призна, че клубът може да получава високи оферти за футболистите си, благодарение на старши треньора Станимир Стоилов.

"Проведох сериозен разговор с Мъри. Прекалено много се спекулира за трансфери. Имахме оферта за Кордоба за 2.5 млн. евро от руски клуб. Собственик на този клуб е в близкия кръг на Путин. Нямаше гаранция, че ще си получим парите. Дори коментирахме този казус и в НАП. Там ни предупредиха, че рисуваме. Всичко това го обсъждахме с Мъри. Няма да продаваме нашите футболисти на живот и смърт. Футболистите на Левски имат определена цена и стойност. Най-големият капитал в един клуб са футболистите и привържениците. Пътят пред Левски е чист и ясен, ще се справим с НАП", заяви той.

„В Левски може да се постигне обединение. Не ми е приятно да знам, че някои фенове са зад мен. С Мъри няма какво да ни делят. Искам всички фенове да бъдат зад Левски, не искам да ми скандират името. Името ми е скандирано на всеки един мач, в който съм играл за Левски. Искам всички фенове да са зад Левски, да скандират имената на нашите футболисти, да скандират името на треньора. Те са главните действащи лица на клуба. Благодарение на работата на Мъри финансовия ресурс в отбора е по 10”, каза още Сираков.

Членът на надзорния съвет Венцислав Димитров сподели, че ръководството взима най-удачното решение, за да набере капитал, който да бъде използван за погасяването на дълга.

"Причината да се нуждаем от увеличение на капитала, е дългът към НАП. Търсим дългосрочно решение за цялостно изплащане на дълга. Имаме дарителна кампания. Колегите от НАП са професионалисти, но и законът ги ограничава. Цялостният бюджет леко ще пострада, докато се завърти колелото, но това ще е временно. Левски е достатъчно атрактивен. Без феновете Левски е просто празна кутийка. Има законови ограничения", каза още той.

Венцислав Димитров силно се съмнява, че клубът е застрашен от фалит.

"Г-н Мило Борисов няма намерение да става собственик на Левски, но трябва да го попитате и него. Той винаги е помагал на Левски. Винаги има рискове, но не вярвам, че Левски ще фалира. Барселона има 1 млрд. дългове, а никой не говори за фалит. Ние не искаме да се притесняваме за всяко плащане. Преди година и половина сериозно се притеснявахме", разкри той.

Можете да гледате цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Катрин Маноилова завърши на 19-о място на 1000 метра на световното по шорттрек в Сеул
Катрин Маноилова завърши на 19-о място на 1000 метра на световното по шорттрек в Сеул
Валежи и застудяване през новата седмица
Валежи и застудяване през новата седмица