НОВИНИ

Наско Сираков: Позицията на Левски е категорична. Мачът да се играе на стадион "Георги Аспарухов"

Собственикът на Левски се появи на базата на Българския футболен съюз в Бояна, където бе коментирано как да се процедира с предстоящата среща между Левски и ЦСКА от осмия кръг на Първа лига.

Наско Сираков
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:27, 29.08.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Собственикът на Левски Наско Сираков обяви, че позицията на клуба е ясна и категорична - предстоящият мач с ЦСКА от осмия кръг в Първа лига да се проведе по програма на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов".

Сираков се появи на базата на Българския футболен съюз в Бояна, където заедно с представители на "червените", президента на централата Георги Иванов, представители на Министерството на младежта и спорта, СДВР и Столична община бе коментирано как да се процедира с предстоящата среща. На излизане той заяви, че е несериозно да се разменят кръгове от програмата, каквото е едно от предложенията.

По наредба мачовете от "Вечното дерби" трябва да се играят на Националния стадион "Васил Левски" по изискване на полицията заради високия обществен риск. В същото време обаче съоръжението е заето заради предстоящия концерт на италианската оперна суперзвезда Андреа Бочели. Ако срещата се проведе на "Герена", каквото е искането на Сираков и Левски, агитка на ЦСКА на стадиона почти сигурно няма да бъде допусната.

По програма осмият кръг в Първа лига трябва да се проведе в уикенда от 13 до 16 септември, което е точно след паузата за мачовете на националните отбори.

"Позицията на Левски е категорична. Мачът да се играе на стадион "Георги Аспарухов“. Не знам какво ще бъде решено. Несериозно е да се разменят кръгове. Това каза и президентът на БФС преди пет дена", заяви Сираков пред репортери.

"Всяко едно решение да не се играе този мач ще бъде в ущърб на Левски при всички положения. Не мога да се представя, че ще готвим футболистите 21 дена без футболни срещи", допълни собственикът на "сините" преди да се качи в автомобила си и да напусне базата в "Бояна".

По-късно днес се очаква становището на Апелативната комисия по казуса с мача.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аталанта се подсили с Одилон Косуну
Аталанта се подсили с Одилон Косуну
Ювентус прави първа крачка за Джейдън Санчо
Ювентус прави първа крачка за Джейдън Санчо