НОВИНИ

Нася Димитрова: Целта е да вземем колкото се може повече победи в Манила

нася димитрова целта вземем повече победи манила
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
16:13, 14.06.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Една от най-опитните волейболисти в националния ни отбор Нася Димитрова говори преди първия двубой на "лъвиците" от втория турнир от Лигата на нациите.

Във филипинската столица Манила волейболистките ни се изправят срещу тима на САЩ. Димитрова е настроена оптимистично за двубоя с американките. Тя е на мнение, че отборът ни трябва да се представи на ниво и да запише максимален брой победи от турнира, за да остане в Лигата на нациите.

"Ще е много тежък двубой, но леки няма. Надявам се, че ще дадем най-доброто от себе си. Задължително трябва да си тръгнем с максимален брой победи от Манила. Трябва да представим България на ниво и да останем в Лигата на нациите. Не мога да прогнозирам колко точно мача ще спечелим. Надявам се наистина да сме на ниво и да излезем като победители от всеки", категорична е българката.

В първия турнир в Анкара националките ни спечелиха само един от мачовете си – този срещу Нидерландия. Въпреки това Димитрова смята, че работата с новия селекционер Лоренцо Мичели е отлична и успехите на тима няма да закъснеят.

"Там беше доста по-различно, защото две от момичетата, които бяха с нас там, не са във Филипините. Може би сега ще е една идея по-тежко без тях. Мисля, че ще е по-различен турнир от Анкара. И в Турция се раздадохме на 100 процента, макар че в някои от двубоите имахме спадове. Сигурен съм, че с всеки следващ мач особено на третия турнир в София ще се представяме все по-силно. В момента националният отбор се подмладява и е пълен с нови лица. Надявам се, че момичетата ще са докрай мотивирани да играят за родината ни. Дано осъзнават каква е отговорността да си национал на България. Щастлива съм, че идват момичета, които са готови да заместят всяка една от нас. Имат мотивация, гордост и самочувствие. Засега работата с треньора Лоренцо Мичели е отлична. Видя се, че имаме и успех с него в първия турнир. Дано сега продължим", заяви Димитрова.

"Хората тук са гостоприемни, любезни. Всеки спортист знае колко добро е гостоприемството в Азия. Атмосферата е странна, но хубава. Държат още на маските. Още на летището ни предупредиха, че това е нормално за тях. Хората още се пазят от коронавируса и взимат сериозни мерки", похвали домакините Нася Димитрова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извършителят на палежа в Битоля е пуснат на свобода
Извършителят на палежа в Битоля е пуснат на свобода
Левски обяви промяна в началния час на първата си контрола
Левски обяви промяна в началния час на първата си контрола