НОВИНИ

Навършват се 9 години без незабравимия Чочо Попйорданов

навършват години без незабравимия чочо попйорданов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:56, 05.05.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Още
Слушай новината

Изминаха 9 години без незабравимия български актьор Петър Попйорданов - Чочо.

Съюзът на артистите в България публикува някои негови думи, изречени приживе, за да го почете. Ето какво написаха днес от организацията, придружавайки публикацията с черно-бяла снимка на актьора:

"Гордея се само с едно – че мога да обичам ужасно много. Любовта не е план – първо да се срещнем, после да излизаме няколко месеца, след това да запознаем роднините. Не. Всичко става за три секунди. И никой не знае какво е то, освен ти и човекът срещу теб".

Актьорът почина през 2013 г., навръх Великден, вследствие на черепно-мозъчна травма след падане от 2-метрова височина на Боянските гробища.

Чочо Попйорданов е син на дългогодишния директор на Киноцентър "Бояна" и генерален директор на БНТ Иван Попйорданов. Завършва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1989 г., специалност е актьорско майсторство. Той е ученик на Крикор Азарян и Тодор Колев. Играе в театър "София", Малък градски театър, а от 1994 г. в Народния театър "Иван Вазов".

Най-известните му театрални роли са в постановките "Сън в лятна нощ", "В полите на Витоша", "Бурята", "Човекът, който прави дъжд", "Кимоно", "Хъшове" и др.

Чочо Попйорданов се снима и в редица филми. Най-известните са "Вчера" (1988), "Адио Рио" (1989), "Любовното лято на един льохман" (1990), "Вампири, таласъми" (1992), "Сезонът на канарчетата" (1993), "Граница" (1994) "Испанска муха" (1998), "След края на света" (1998), "Дунав мост" (1999) и др. На малкия екран е известен с участието си в телевизионното шоу "Клуб НЛО".

Спомен за Чочо Попйорданов в ефира на БНТ вижте ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диа Евтимова се класира за четвъртфиналите в Анталия
Диа Евтимова се класира за четвъртфиналите в Анталия
НСО с допълнителни мерки за сигурност на 6 май
НСО с допълнителни мерки за сигурност на 6 май