НОВИНИ

Нефтохимик 2010 замина за Румъния, в петък бургазлии започват битките за място в Шампионска лига

Състезателите, водени от старши треньора Атанас Петров, и хората от спортно-техническия щаб демонстрираха приповдигнато настроение

Нефтохимик 2010
Снимка: neftochimicvolley.com
bnt avatar logo
от БНТ
10:29, 08.11.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионът на България по волейбол за мъже Нефтохимик 2010 тръгна от Бургас за Румъния, където от петък до неделя ще се бори за място в груповата фаза на Шампионската лига.

Състезателите, водени от старши треньора Атанас Петров, и хората от спортно-техническия щаб демонстрираха приповдигнато настроение. Момчетата показаха, че са уверени в силите си и са настроени за битка. С отбора е и президентът на клуба Огнян Томов.

Първият мач на бургазлии е в петък, 10 ноември, от 21,00 ч. в спортната зала „Дунав“ в румънския град Галац. Изправяме се срещу гръцкия гранд Олимпиакос.

В събота от 18,00 срещаме домакина на турнира от втория кръг на квалификациите за Шампионската лига Аркада (Галац). Завършваме с дуел с укранския Прометей (Днепър) в неделя от 15,00.

Първият тим от четворката се класира в групите на ШЛ, като шанс за място има и вторият, ако е с по-добри показатели от подгласника на победителя в другата група, където са Партизан Белград (Сърбия), Хипо Тирол Инсбрук (Австрия) и Лас Палмас (Испания).

И в Румъния една от емблемите на клуба – Георги Петров, ще отправи послание за мъжкото здраве. В духа на Мовембър Жоро е с променена визия – вместо познатата брада е само с мустаци.

Те са знакът на Мовембър – ежегодно послание през месец ноември за мъжкото здраве. Отправено е към всички представители на силния пол с напомнянето да бъдат осведомени за здравослоните проблеми от рода на рака на простатата жлеза. В Нефтохимик отбелязаха и миналогодишния месец ноември по този начин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивет Лалова ще направи първия си майсторски клас пред българска публика
Ивет Лалова ще направи първия си майсторски клас пред българска публика
Новият кмет на Пловдив Костадин Димитров положи клетва
Новият кмет на Пловдив Костадин Димитров положи клетва