НОВИНИ

Нефтохимик оцеля срещу Левски в петгеймова драма на старта на сезона

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:05, 23.10.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
нефтохимик оцеля левски петгеймова драма старта сезона
Слушай новината

Волейболният Нефтохимик (Бургас) надигра с 3:2 (22:25, 25:20, 25:19, 20:25, 15:10) отбора на Левски в дербито от първия кръг на волейболната "Суперлига", играно в бургаската зала "Младост".

Срещата противопостави един срещу друг сребърния и бронзовия медалист от последния сезон и определено ни предложи една интригуваща битка, продължила повече от 2 часа.

В първия гейм Левски подходи агресивно и това помогна на "сините" да изградят солиден аванс от 6 точки при 15:9 тяхна полза. Нефтохимик намали изоставането си, но в крайна сметка тази част отиде в актива на гостите след 25:22.

Във втората и третата част момчетата на Николай Желязков стабилизираха играта си на блокада и след 25:20 и 25:19 съумяха да осъществят пълен обрат в срещата.

Играчите на Левски обаче не се предадоха и изиграха много силна четвърта част, в която водеха от началото до края и напълно след 25:20 в тяхна полза вкараха срещата в решителен пети гейм.

В тайбрека няколко неточности на "сините" позволиха на Нефтохимик да поведе с 8:4 точки, което осигури нужното спокойствие в редиците на домакините. До края те не изпуснаха инициативата и след 15:10 се поздравиха с успешен старт на новата кампания.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Сити надигра борбен Брайтън
Манчестър Сити надигра борбен Брайтън
Берое надви Балкан в оспорван мач в Стара Загора
Берое надви Балкан в оспорван мач в Стара Загора