НОВИНИ

Неймар и Мбапе донесоха нова победа на ПСЖ

Неймар ПСЖ
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:55, 06.11.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Пари Сен Жермен победи Бордо с 3:2 в мач от 13-ия кръг на Лига 1. Неймар бе точен на 2 пъти през първата част след 2 асистенции на Килиан Мбапе. Французинът също попадна сред реализаторите през второто полувреме. Алберт Елис и М'Байе Нианг намалиха пасива на домакините, но така и не стигнаха до равенство. Новото лятно попълнение в редиците на Моурисио Почетино, Лионел Меси пропусна срещата заради контузия.

Гостите откриха резултата на стадион "Матмут Атлантик" в 26-ата минута. Килиан Мбапе намери Неймар в наказателното поле, а бразилецът изстреля топката в долния ляв ъгъл на противниковата врата.

Двамата отново комбинираха в 43-ата минута, за да удвоят преднината на тима си, като бразилецът отново стреля в долния ляв ъгъл за 2:0. Французинът е футболистът с най-много асистенции към Неймар от пристигането му в клуба през 2017 г. Той има 10 асистенции към играча с № 10, със 7 повече от всеки друг негов съотборник.

След паузата нападателят на парижани също успя да се разпише, за да направи резултата 3:0 след подаване на Жоржиньо Вайналдум.

Домакините успяха да върнат едно попадение в 79-ата минута. Алберт Елис намали изоставането на тима си с удар от наказателното поле в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Кейлор Навас.

В добавеното време на срещата резервата М'Байе Нианг засече подаване на Джими Брианд, за да изпрати топката в опразнената врата за крайното 2:3.

ПСЖ увеличи преднината си на върха с 10 точки пред втория Ланс, като вече има актив от 34 пункта. Бордо е 16-и с 12 точки.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Значителна облачност с мъгла в низините
Значителна облачност с мъгла в низините
Реал оглави Ла Лига след успех над новак
Реал оглави Ла Лига след успех над новак