НОВИНИ

Неймар може да играе срещу Южна Корея в осминафиналите на Мондиала

неймар играе южна корея осминафиналите мондиала
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:35, 03.12.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Неймар може да се включи в осминафиналния сблъсък на Бразилия с Южна Корея на Световното в Катар, заяви лекарят на "Селесао" Родриго Ласмар.

Нападателят на петкратните световни шампиони, заедно със съотборника си Данило, получи контузия в откриващия двубой на тима срещу Сърбия, което постави участието му в останалата част от турнира под въпрос. Алекс Сандро също получи проблем, но в срещата с Швейцария.

"По отношение на Неймар и Алекс Сандро, смятаме, че разполагаме с време и има възможност. Нека изчакаме да видим какъв ще бъде преходът - те все още са започнали да тренират с топка, това ще се случи утре. Ще бъде важно да видим как ще реагират на този нов стил, така че в зависимост от това, ще вземем решение. При Данило нещата се развиват по-добре, днес имаше интензивна работа с топката и се адаптира много добре и положително. Очакваме да тренира нормално с играчите утре. Нека видим какво ще се случи и ако всичко е наред, имаме много високи очаквания, че ще бъде на разположение за следващия мач", коментира Ласмар.

Неймар бе най-фаулираният играч в първия кръг от срещи в груповата фаза, като бе посечен девет пъти по време на успеха над Сърбия с 2:0. Нападателят на Пари Сен Жермен изкълчи глезена си при единоборство със защитника на "плавите" Неманя Миленкович в 80-ата минута.

30-годишният футболист остана допълнителни 11 минути на терена, преди да бъде заменен от крилото на Манчестър Юнайтед Антони.

Бразилия играе с Южна Корея в осминафиналите в понеделник, като победителят се изправя срещу Япония или Хърватия в четвъртфиналите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черно море обърна Локомотив Пд за място на четвъртфиналите за Купата на България
Черно море обърна Локомотив Пд за място на четвъртфиналите за Купата на България
Европейските либерали се обявиха за едновременното приемане на България, Румъния и Хърватия в Шенген
Европейските либерали се обявиха за едновременното приемане на България, Румъния и Хърватия в Шенген