НОВИНИ

Ники Николов: Всички искаме едно хубаво класиране на ЕвроВолей

ники николов всички искаме едно хубаво класиране евроволей
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 27.07.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Един от най-опитните и класни волейболисти Николай Николов се завърна в състава на мъжкия национален отбор за предстоящото Европейското първенство в началото на септември.

Централният блокировач говори за впечатленията си от Лигата на нациите и разкри очакванията си за предстоящия турнир.

"Знам, че много хора не са доволни от представянето на отбора ни в Лигата на нациите. То не ни приляга. Турнирът беше изключително тежък, всички го знаят. Даде се шанс на много от младите момчета. Реално от опитните състезатели почти никой не взе участие. Затова едно такова представяне е резонно и няма нищо странно. Хората трябва да имат търпение. От опитните не останаха много в състава и след още някоя годинка няма да има нито един. Смятам, че нещата ще се получат, но трябва време. При смяна на поколенията е много трудно да намериш 10 волейболисти - 20-годишни, които да играят на нивото, на което са били предишните", коментира Николов.

По темата за предстоящото Европейско първенство, където в група "В" България ще се изправи срещу домакина Чехия, Италия, Словения, Беларус и Черна гора, волейболистът коментира, че очакванията винаги са големи.

"Не само ние, а и целият народ иска сериозни постижения. Българският национален отбор ще остане емблема и не можем да си позволим да отметнем годината просто с едно участие. Най-важното е да се подготовим максимално добре, да видим кой в какво състояние е. Другото важно е да се запазим здрави, защото липсата на един контузен състезател за нас се явява много голям проблем. Оттам нататък трябва да покажем това, което можем. Надявам се то да е достатъчно да направим едно хубаво класиране. В крайна сметка, ако не го заслужаваме, нека по-силните отбори да ни побеждават", завърши националът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателно: Няма превишение на показателите за качеството на въздуха в Дупница
Окончателно: Няма превишение на показателите за качеството на въздуха в Дупница
Слънчево време ще преобладава до края на деня
Слънчево време ще преобладава до края на деня