НОВИНИ

Николай Иванов: Полагането на здрава основа при подрастващите ще реши много проблеми

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:05, 19.03.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
николай иванов полагането здрава основа подрастващите реши проблеми
Снимка:
Слушай новината

Кандидатът за член на Управителния съвет на БФ Волейбол Николай Иванов даде интервю пред сайта на федерацията, в което сподели част от своите идеи, които ще се опита да вкара в родния волейбол, ако се стигне до избора му.

Бившият разпределител споделя, че се чувства мотивиран от възможността да работи за това българският волейбол да бъде изведен на друго ниво.

"Мотивира ме възможността, която се отваря пред волейбола, да го поставим на друго ниво - като работа с клубовете, като организация, въпреки че резултатите на представителните отбори в последните години не отговарят на очакванията. Аз съм уверен, че мотивация за всеки един от нас - хората, които обичат волейбола, които живеят и работят във волейбола, е да даваме своя принос за развитието му. В мое лице ще намерят човек, който не е ангажиран с клубна принадлежност. Смятам, че имам необходимата експертиза в спортно-технически аспект с опита ми, натрупан през годините във волейбола - у нас и в чужбина. Обичам да довършвам това, което съм започнал, до успешен край. Голяма част от времето ми минава с активности, свързани с играта. Имам поглед върху всичко, което се случва в българския волейбол, а и не само", започна Иванов.

Координаторът на националните отбори по волейбол разкри още, че полагането на здрави основи при подрастващите ще бъде ключова част за разрешаването на част от проблемите у нас.

"Полагането на здрава основа при подрастващите ще реши много проблеми. Доказано е във времето, че влагането на усилия, енергия и ресурси при децата за тяхното обучение си заслужава. Имаме примери от водещите страни във волейбола. Бих работил в посока на прерайониране на картата на България - с цел създаване на по-голяма възможност за повече мачове при подрастващите в страната. На места има голяма конкуренция и децата играят много мачове, на места приключват годината с 8-10 мача за целия сезон. Бих работил в посока ограничаване на преминаването на състезатели да играят в няколко възрасти. Прескачайки от възраст във възраст, няма трайно натрупване на технически умения и се получава много голяма амортизация при децата, която ги изхабява, и не стигат до големия волейбол", заяви Николай Иванов.

Новите членове на Управителния съвет на БФ Волейбол ще бъдат избрани по време на следващото Общо събрание на централата на 24 март.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Перфектна Светлана Каменова на 1/8-финал на Световното по бокс за жени в Ню Делхи
Перфектна Светлана Каменова на 1/8-финал на Световното по бокс за жени в Ню Делхи
Българска делегация ще донесе Благодатния огън за Великден
Българска делегация ще донесе Благодатния огън за Великден