НОВИНИ

Николай Иванов за Треньорската конвенция на СЕV: България ще бъде отново в центъра на много важно събитие от най-висок ранг

николай иванов треньорската конвенция сеv българия отново центъра важно събитие висок ранг
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Волейбол
13:52, 19.09.2023
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Слушай новината

БФ Волейбол ще бъде домакин на изключително престижно събитие в края на тази седмица (22-24 септември), когато в София ще се проведе четвъртото издание на Треньорската конвенция на Европейската конфедерация по волейбол (CEV).

Над 150 специалисти ще участват в събитието, което е едно най-вдъхновяващите и полезни за треньори и учители по физическо възпитание в цял свят. Програмата на семинара включва теоретични и практически занимания, които ще се състоят в спортна зала "Левски София". Събитието ще мине и под знака на 50-годишния юбилей на CEV.

Броени дни преди началото на събитието членът Треньорската комисия и на Комисията за детско-юношески волейбол Николай Иванов говори пред сайт на волейболната федерация за важността на това събитие и как то ще бъде помогне за стратегията на БФ Волейбол за усъвършенстване на треньорски кадри

"Ще дойдат над 150 специалисти от различни точки в Европа, които ще чуят нови тенденции, методики и практики за развитие на играта волейбол. България ще бъде отново в центъра на много важно събитие от най-висок ранг", коментира бившият капитан на националния ни отбор.

"От особено важно значение е да има един продължителен процес на обучение. БФВ продължава своята линия и следва своята програма за усъвършенстване на треньорски кадри в България. Само през тази година Комисията за ДЮВ организира шест семинара във всички региони на България, които бяха отворени за всички клубове. С хората от екипа се опитахме да предоставим съдържанието от предишната конвенция, която се проведе през 2022 година. Така ще бъде и след тази конвенция. Поради ограничения брой специалисти, които могат да присъстват, ние ще направим всичко възможно предстоящите лекции и получени знания, да стигнат до всички треньори в България, като продължим с провеждането на семинари по регионите", продължи той.

Участникът с България на Олимпиадата в Атланта 1996 изрази още надежда, че тези семинари ще продължат да помагат на треньорите и в тяхната работата с деца, което от своя страна пък ще мотивира младите волейболисти да останат в залата.

"Много е хубаво, че имаме обратна връзка. Треньорите, посетили нашите семинари, буквално още на следващия ден започнаха да прилагат наученото с децата, с които работят. И споделяха, че наистина има полза от теоретични и практически занимания и семинари. Силно се надявам да продължим в тази линия, подобрявайки комуникацията по отделните звена, за да може да се търсят добри решения, които да бъдат от полза на треньорите, което ще рефлектира в положителна насока върху работата им с децата. Важно е повече деца, които са влезли в залата – да остават, а не да се отказват", завърши Николай Иванов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сериозен ръст на болните от ковид, 233 нови случая са регистрирани за денонощие
Сериозен ръст на болните от ковид, 233 нови случая са регистрирани за денонощие
Виктор Уембаняма обяви, че ще играе за Франция на ЛОИ Париж 2024
Виктор Уембаняма обяви, че ще играе за Франция на ЛОИ Париж 2024