НОВИНИ

Николай Николаев ще боксира за титлата на европейското първенство за ученици в Марибор

николай николаев боксира титлата европейското първенство ученици марибор
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ
21:45, 23.08.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Николай Николаев ще боксира за златен медал на европейското първенство за ученици в Марибор. Той се класира за финала в категория до 52 килограма, след като не остави никакъв шанс на унгареца Ищван Фазакас. Младият българин проведе много силна среща, доминираше от началото до края и напълно заслужено се поздрави с чиста победа с 5:0 съдийски гласа. Той ще се изправи в петък, 25 август, срещу представителя на Азербайджан – Шахин Асланов за златния медал.

Останалите ни боксьори днес спечелиха бронзови отличия. В категория до 54 килограма Иво Димитров отстъпи на полуфиналите на румънеца Мариан-Адриан Чирита. Той направи добър мач, но показа и колебания при загубата с 0:5 гласа. Роберта Хаджийска (46 кг) изигра много тежък сблъсък с арменката Хамест Африкян. Талантливата ни боксьорка води страхотна битка и спечели първия рунд, но отстъпи във втория. Третата част тръгна равностойно, но малко преди края българката допусна нокдаун, който се оказа решаващ за поражението с 0:5.

Камелия Желязкова (51) пък бе надиграна от представителката на Украйна Анелина Румянцева със същия резултат. В последната среща за деня Георги Гълъбов (44) се изправи срещу много силния украинец Олександър Малахов и отстъпи с 0:5 гласа. Припомняме, че с бронзово отличие във вторник се поздрави Божидара Райчева (38). Отборът ни е воден от олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева, заедно с Пейчо Багдатов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 6000 мигранти са задържани у нас за първите шест месеца на годината
Над 6000 мигранти са задържани у нас за първите шест месеца на годината
България обърна Швейцария за четвърта победа на Евроволей 2023
България обърна Швейцария за четвърта победа на Евроволей 2023