НОВИНИ

Николай Желязков: Разочаровани сме, целта е класиране за Игрите в Париж

николай желязков разочаровани сме целта класиране игрите париж
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
18:58, 13.09.2021
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Помощник треньорът на българския национален отбор по волейбол Николай Желязков не спри разочарованието си от представянето на "лъвовете" на ЕвроВолей 2021.

Съставът на Силвано Пранди отпадна на 1/8-финалите на първенството, след като допусна загуба от тима на Германия с 1:3 гейма.

"Разочаровани сме. Не мога да не скрия, че сме разочаровани от това, което показахме на европейското първенство. Смятам, че можехме много по-добре да играем. Не искам да влизам в подробности, имаше и обективни причини да се стигне до положение, но в крайна сметка е много важно оттук нататък да се направят правилните изводи и да се тръгне в една посока, в която наистина да се работи здраво, за да се постигнат резултати, заяви помощник-треньорът на "лъвовете".

Желязков заяви, че голямата цел пред националния отбор е класиране за Олимпийските игри в Париж през лятото на 2024 г.

"За мен голямата цел пред отбора е да се класира за Олимпийските игри в Париж. Въпреки всичкия негативизъм аз смятам, че този отбор има изключителен потенциал и не смятам, че летвата трябва да се сваля. Отборът има капацитет и качества, просто трябва направим много сериозен анализ на представянето ни на ЕвроВолей и на цялата ни година", сподели Желязков.

Специалистът се върна и към 1/8-финалния мач с Германия на ЕвроВолей 2021, който националите загубиха с 3:1 гейма.:

Ние също се чудим как загубихме срещу Германия, при положение, че имаха над 30 загубени сервиса и изиграха един слаб мач. Причината за загубата, според мен, е, че трябваше да направим по-малко грешки и да имаме повече търпение. Бяхме прекалено прибързани и неуверени във всеки един елемент на играта. Бяхме загубили много мачове през годината и нямахме тази увереност. Наистина вярвах, че можем да спечелим срещу Германия, те не са извънземни. Просто не ни се получи играта в нито един елемент. Всички момчета са разочаровани, на никого не му е приятно, но такъв е животът", каза още заместник-селекционерът.

Николай Желязков отдаде слабото представяне на "трикольорите" на европейското първенство на контузиите на Тодор Скримов и капитана Цветан Соколов.

"Има основателни причини за развоя на събитията на европейското. Тодор Скримов бе контузен, не знам дали знаете. Цветан Соколов бе контузен. Те двамата изпуснаха голяма част от подготовката за първенството. Имаше момчета, които даваха всичко от себе си. Отборът ни има огромен потенциал и във физическо отношение, в техническо и в тактическо отношение може да играе на по-високо ниво. Няма елемент, в който този отбор да не може да надгради играта си", добави специалистът.

"Трябва да се направи един много добър анализ на състава, на момчета, на които трябва да се заложи за олимпийските квалификации. Това ще бъде важна част от програмата на отбора за следващите две години. Оттам нататък формулата е само една - работа! Без работа няма да стане", завърши волейболният специалист.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангел Кунчев настоя за задължителна ваксинация за медици, проф. Витанов не изключва втори пик
Ангел Кунчев настоя за задължителна ваксинация за медици, проф. Витанов не изключва втори пик
Петър Стоянов: Нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал да бъда издигнат за президент
Петър Стоянов: Нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал да бъда издигнат за президент