НОВИНИ

Нинова: Няма да допуснем промяна в Конституцията, която да смени националния празник

нинова допуснем промяна конституцията смени националния празник
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
14:12, 29.07.2023 (обновена)
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

"Да бъдем алтернатива на това управление, което върна стария модел. Ние останахме категорична опозиция и сега сме единствената алтернатива в защита на българския национален интерес. Няма да допуснем промяна в Конституцията, която да смени националния ни празник, която да въведе двойно гражданство за народни представители и министри и да заличи българската памет. Ще продължим да се борим за социална държава, за справедливост и равни възможности за всички", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на Бузлуджа.

По думите ѝ е дошло време за решения и за спасение на България, народа и достойнството му.

"Левицата е единствената алтернатива на настоящото управление. За тази една година арогантността, наглостта, предателството, родоотстъпничеството стигнаха до там, че решиха да предадат и продадат националния празник, националното достойнство и националните символи на България. Имало е Руско-турска освободителна война и ето тук, зад нас, има един връх – Шипка, има един празник - 3 март", допълни Нинова.

Традиционният национален събор на левицата се проведе под връх Бузлуджа. На него се събраха над 30 000 души от цялата страна. Премина под мотото "Бузлуджа за мир".

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ватерполистите на Унгария спечелиха световната титла във Фукуока
Ватерполистите на Унгария спечелиха световната титла във Фукуока
Локализирани са пожарите в Хасковско
Локализирани са пожарите в Хасковско