НОВИНИ

Новак Джокович към Григор: За мен е удоволствие да споделям корта с теб

Сърбинът победи Григор Димитров на финала в Париж

новак джокович григор мен удоволствие споделям корта теб
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
18:55, 05.11.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович завоюва своя 40-и трофей в турнири от категория АТР Мастърс 1000, след като триумфира на надпреварата в Париж.

Във финала сърбинът срази нашата първа ракета Григор Димитров, а по време на церемонията на награждаване се изказа много ласково за представянето на българина.

"Извинявай за развитието на този мач. От собствен опит знам, че не е лесно да губиш финали. Тази седмица обаче ти игра един от най-добрите тениси, които някога си показвал. За мен е удоволствие да споделям корта с теб. Да знаеш, че ние с теб вече сме "следващата генерация" или както там се нарича", бяха първите думи на Джокович след неговия триумф.

Рекордьорът по титли от Големия шлем отправи и благодарности към своя екип, както и към организаторите на турнира, обещавайки отново да се върне във френската столица догодина.

"Благодаря и на екипа си. Имаше три мача преди този, които спокойно можеше да загубя. Вие свършихте много работа извън корта, така че тази победа е толкова ваша, колкото и моя", заяви лидерът в световната ранглиста, който вече е седемкратен шампион на Мастърса в Париж.

"Искам да благодаря и на децата, които подават топките - вие сте най-добрите на света. Благодаря и на публиката. През всички години, в които играя тук, атмосферата винаги е невероятна. Благодаря ви, че подкрепяте тениса. Очевидно е, че Париж има традиции в тениса и моите отношения с вас са специални. Благодаря за енергията, която създавате. Довиждане и до следващата година", завърши Новак Джокович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пьотр Нестеров завоюво втора титла в Ал Захра (Кувейт)
Пьотр Нестеров завоюво втора титла в Ал Захра (Кувейт)
Емоционалният Григор Димитров: Достигането до финала значи повече за мен, отколкото предполагате
Емоционалният Григор Димитров: Достигането до финала значи повече за мен, отколкото предполагате