НОВИНИ

Новак Джокович с убедителна победа на старта в Рим

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:25, 17.09.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Тенис
новак джокович убедителна победа старта рим

Световният номер 1 се справи с представителя на домакините Салваторе Карузо с с 6:3, 6:2 за час и 24 минути.

Джокович изцяло контролираше, случващото се на корта като не даде нито една точка за пробив на своя опонент. Въпреки това, Карузо на няколко пъти впечатли с чудесни изпълнения от форхенд, които бяха джентълменски аплодирани от Ноле.

Мачът започна равностойно като при 2:3 Карузо отрази първите две възможности за пробив в мача. При следващото му подаване обаче логичното се случи и Джокера проби за 5:3. Това се оказа напълно достатъчно и още в следващия гейм сърбинът затвори първия сет с 6:3.

Във втората част, пробивът дойде още в третия гейм като Карузо стори всичко възможно да запази подаването си, отразявайки три брейкбола, но в край на сметка капитулира при четвъртия.

Джокович не намали темпото и проби за втори път в седмия гейм, а след това затвори мача след 6:2. Сърбинът демонстрира висока успеваемост и на първо и второ подаване, завършвайки със съответно 81% и 69% спечелени точки.

В следващия кръг световният номер 1 ще се изправи срещу своя сънародник, Филип Крайнович, който също отстрани представител на домакините в лицето на Марко Чекинато.

Италианците все пак имаха поводи за радост във вчерашния ден, след като Матео Беретини и Стефано Травалия записаха победи над Федерико Кория и Борна Чорич, за да се класират за 1/8 финалите на надпреварата в Рим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият външен дълг - коментар на икономистите Петър Ганев и Владимир Каролев
Новият външен дълг - коментар на икономистите Петър Ганев и Владимир Каролев
Наставникът на БАТЕ: ЦСКА-София е добре балансиран отбор
Наставникът на БАТЕ: ЦСКА-София е добре балансиран отбор