НОВИНИ

Ню Орлиънс Пеликанс ще бъде без Зайън Уилямсън в решителната битка срещу Сакраменто за място в плейофите

Двубоят между "пеликаните" и Кингс, който трябва да определи последния участник в плейофите на Западната конференция в НБА е тази събота (20 април) от 4:30 часа сутринта българско време

сакраменто пеликанс
bnt avatar logo
от БНТ
13:44, 18.04.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Ню Орлиънс Пеликанс понесе огромен удар в борбата си за място в плейофите в НБА, след като стана ясно, че тимът няма да може да разчита на голямата си звезда Зайън Уилямсън в решителния двубой от плей-ин турнира в Западната конференция, в който "пеликаните" посрещат Сакраменто Кингс и Александър Везенков.

Според информация на авторитетния журналист Ейдриън Войнаровски Уилямсън е с травма в бедрото, която ще го остави извън игра през следващите две седмици.

Крилото получи контузията си в откриващата среща от плей-ин надпреварата, в която Пеликанс отстъпиха на ЛА Лейкърс със 106:110. 23-годишният баскетболист получи проблем в края на срещата с „езерняците“, когато се прибра в съблекалнята и след това така и не се завърна на паркета.

От началото на настоящия сезон Зайън Уилямсън взе участие в 70 мача, в които има на сметката си средни показатели от 22.9 точки, 5.8 борби и 5.0 асистенции.

Решителната битка между Ню Орлиънс Пеликанс и Сакраменто Кингс за последното осмо място в плейофите на Западната конференция в НБА ще се проведе тази събота (20 април) от 4:30 часа сутринта българско време.

Домакин на сблъсъка ще бъде "Смути Кинг Сентър" в Ню Орлиънс, където домакините ще влязат като изявен фаворит в дуела срещу "кралете" предвид факта, че спечелиха всеки един от петте си двубоя срещу тях в рамките на редовния сезон.

Залогът този път обаче ще бъде далеч по-голям, а именно - място първия кръг на плейофите на Запад и двубой срещу лидера в конференцията след първата фаза на шампионата Оклахома Сити Тъндър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Актуализират методиката за удостоверяване на съответствието на машините за вота
Актуализират методиката за удостоверяване на съответствието на машините за вота
Владимир Николов: Класирането на Левски на финал е сбъдната мечта
Владимир Николов: Класирането на Левски на финал е сбъдната мечта