НОВИНИ

Нюкасъл изхвърли Манчестър Сити от Купата на лигата, Ливърпул обърна Лестър

Челси и Арсенал също се класираха за четвъртия кръг на надпреварата след минимални победи срещу Брайтън и Брентфорд.

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:49, 28.09.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
нюкасъл изхвърли манчестър сити купата лигата ливърпул обърна лестър
Слушай новината

Отборът на Нюкасъл победи с минималното 1:0 Манчестър Сити в дербито на третия кръг от турнира за Купата на лигата на Англия.

На своя "Сейнт Джеймсис Парк" "свраките", които през миналия сезон играха финал в надпреварата, реализираха единственото попадение в 53-ата минута след отлична многоходова комбинация, завършила с гол на Александър Исак.

"Гражданите" опитаха да отговорят, но в оставащото време до края усилията им така и не се увенчаха с успех и в крайна сметка момчетата на Хосеп Гуардиола допуснаха първата си загуба от началото на сезона.

Отпадането на Манчестър Сити означава, че надпреварата за Купата на лигата на Англия губи своя най-успешен тим в последните години, тъй като тимът от "Етихад" триумфира в шест от последните десет издания на турнира.

Междувременно в друг от интересните двубои от третия кръг Ливърпул осъществи обрат срещу Лестър и го победи с 3:1 на своя "Анфилд".

Кейси Макатийр даде аванс на "лисиците" още в 3-ата минута и преднината на гостите се задържа до началните минути на втората част, когато Коди Гакпо изравни, а впоследствие Доминик Собослай и Диого Жота оформиха обрата за "мърсисайдци" и ги класираха за следващата фаза.

Напред към четвъртия кръг за Купата на лигата продължава и състава на Челси, който в друг от интересните двубои, надви минимално с 1:0 у дома състава на Брайтън. Единственото попадение за "сините" отбеляза Николас Джаксън в 50-ата минута.

По същото време Арсенал също имаше нужда от само един гол, за да елиминира Брентфорд като гост, а успехът за "артилеристите" донесе Рийс Нелсън още в 8-ата минута на мача.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джамията "Асланхане" в Турция вече е част от ЮНЕСКО (Снимки)
Джамията "Асланхане" в Турция вече е част от ЮНЕСКО (Снимки)
Кирил Десподов влезе като резерва при класическа победа на ПАОК
Кирил Десподов влезе като резерва при класическа победа на ПАОК