НОВИНИ

Нюкасъл съкруши Манчестър Юнайтед и го свали от трона в турнира за Купата на лигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:22, 02.11.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Нюкасъл Юнайтед победи с класическото 3:0 като гост Манчестър Юнайтед и по този начин го детронира като носител на трофея от турнира за Купата на лигата в Англия.

С успеха си "свраките" взеха и частичен реванш от този съперник за поражението си от него в миналогодишния финал на надпреварата.

Тази вечер на "Олд Трафорд" обаче гостите, водени от Еди Хау, надиграха категорично своя съперник, въпреки че техният наставник бе заложил на голяма част от своите резервни футболисти.

Освен това "джордитата" трябваше да правят принудителна смяна още в началото на срещата, но тъкмо влезлият от пейката Мигел Алмирон даде аванс на тима в 28-ата минута, а осем по-късно Люис Хол удвои с първия гол в своята професионална кариера изобщо.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени и Манчестър Юнайтед продължи да бъде все така безидеен в предни позиции, докато Нюкасъл издебна своя миг и след час игра Джо Уилок беше точен за крайното 3:0.

С успеха "свраките" се класираха за четвъртфиналите в турнира за Купата на лигата, докато поражението за "червените дяволи" разклаща сериозно стола на техния наставник Ерик тен Хаг, за когото се твърди, че може да бъде уволнен още преди следващия двубой на тима тази събота срещу Фулъм.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предупреждение за проливни валежи в Източна България
Предупреждение за проливни валежи в Източна България
Саарбрюкен поднесе сензацията и изхвърли Байерн Мюнхен от турнира за Купата на Германия
Саарбрюкен поднесе сензацията и изхвърли Байерн Мюнхен от турнира за Купата на Германия