НОВИНИ

Областният управител на Варна сигнализира за неправомерно ползване на публично-държавни имоти

bnt avatar logo
от БНТ
17:08, 08.06.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

За неправомерно ползване на имоти публично-държавна собственост съобщи днес областният управител на Варна Марио Смърков.

Повечето от тях се намират в местността "Салтанат", която е част от Морската градина. При проверките е установено незаконно поставяне на огради, фургони, маси и приобщаване на терени към други имоти. За установените нарушения са сезирани компетентните институции - Община Варна, районното кметство "Приморски", РДНСК.

Смърков допълни, че незаконното строителство в държавните и общинските имоти ще бъде премахнато. Областният управител посочи, че върху буната в местността "Траката", която е брегоукрепително съоръжение, има заведение за хранене, лодки и автомобили, което е недопустимо. Той припомни, че преди година, със заповед на предишния областен управител Благомир Коцев, беше забранено движението на автомобили по крайбрежната алея във Варна.

Според Смърков това може да се промени, тъй като според становище на Министерството на регионалното развитие и благоустройство и на ДНСК отсечката е път, по който може да се движат моторни превозни средства. Документите са препратени до кмета на Община Варна, който трябва да вземе окончателно решение. Това трябва да стане в 14-дневен срок. Дотогава достъпът на автомобили до алеята е забранен.

Автор: Мариана Малева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юлия Стаматова започна с двусетова победа на турнир по тенис в Словения
Юлия Стаматова започна с двусетова победа на турнир по тенис в Словения
Вътрешният министър: Почти съм убеден, че влизаме в Шенген наесен
Вътрешният министър: Почти съм убеден, че влизаме в Шенген наесен