НОВИНИ

Обмисля се разкриване на втора реанимация в болницата в Сливен

обсъждат разкриване втора реанимация болницата сливен
bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 03.11.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Регионални

Разкриване на втора реанимация в областната болница в Сливен заради усложняващата се обстановка е обсъдил Кризисния щаб.

В нея ще бъдат приемани само пациенти с COVID в тежко състояние, а останалите болница трябва да командироват анестезиолози за сформиране на допълнителни реанимационни екипи.

В частната болница в Сливен са разкрити нови 16 ковид легла, на които вече се приемат пациенти. На заседание на областния кризисен щаб е обсъдена възможността за разкриване на допълнителни 11 легла в специализираните болници по хирургия и по акушерство и гинекология в Сливен.

Шест допълнителни легла ще бъдат разкрити в болницата в Котел. Денонощна информация за свободните легла в болничните заведения ще бъде подавана в регионалната координационна централа към центъра за спешна медицинска помощ в Сливен.

Целта е спешните екипи да разполагат с актуална информация, за да се оптимизира насочването на пациенти и предотвратяване на забавянето при хоспитализация. Здравните власти ще извършват проверка при всеки подаден от граждани сигнал, че при наличие на симптоми за коронавирусна инфекция не могат да се свържат с личния си лекар.

В диагностично-консултативните центрове в Сливенска област предстои да бъдат разкрити кабинети за преглед на лица с грипоподобни симптоми за разграничаване потоците от инфектирани и останалите пациенти. Засиленият контрол по спазване на противоепидемичните мерки в област Сливен продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Сити предлага предварителн договор на Меси през януари
Манчестър Сити предлага предварителн договор на Меси през януари
Директорът на Четвърта градска болница остава на поста си
Директорът на Четвърта градска болница остава на поста си