НОВИНИ

Образувано е досъдебно производство за бягството на затворника в Стара Загора

образувано досъдебно производство бягството затворник стара загора
bnt avatar logo
от БНТ
15:06, 04.11.2022 (обновена)
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

В Районната прокуратура в Стара Загора е образувано досъдебно производство за бягството на затворника, който излежава присъда в Затворническо общежитие от открит тип към затвора в града.

Мъжът е избягал от външен обект, на който работел, вчера около 14.00 ч. Според наши източници прокуратурата е уведомена днес на обяд и веднага е образувано досъдебно производство.

"През вчерашния ден лишеният от свобода Абдо, който е роден през 1991 година в Сирия, със статут на бежанец и пребивава в България от 2018 година се е отклонил и не се е върнал от работен обект. Той е осъден през 2021 година за това, че е подбудил трето лице да извърши грабеж на сумата от 1440 лв. Осъден е на година и половина "лишаване от свобода" като му е зачетен и предварителния арест от януари тази година", обясни Мария Павлова - зам.-министър на правосъдието.

На брифинг в Стара Загора беше съобщено още, че е създаден кризисен щаб, уведомени са ГД "Изпълнение на наказанията", Министерството на правосъдието и МВР. Още вчера лицето е обявено за общодържавно издирване. Не съществува никакъв риск за гражданите и властите се надяват в най-скоро време лицето да бъде установено и задържано. Прокуратурата е уведомена и е образувано досъдебно производство.

"Определен е като лице със среден към нисък риск на прояви, като му е позволено да работи на въпросния обект доброволно и неплатено. Според данните, откакто е в България работи като фризьор и имал фризьорски салон в Харманли. Той не е избягал, а се е отклонил", каза още Мария Павлова.

По случая се извършва проверка и се проверяват видеозаписите от охранителните камери.

Издирва се избягал сириец от затворническо общежитие в Стара Загора

Мъжът е излежавал присъда за трафик на мигранти в затворническото общежитие от открит тип към затвора в Стара Загора. Той е от сирийски произход, но има българско ЕГН.

Преди няколко дни е бил на дело в София, където е разбрал, че го грозят още присъди за подобна дейност. Вероятно това е мотивът му да избяга.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германският канцлер Олаф Шолц призова Пекин да използва влиянието си върху Русия
Германският канцлер Олаф Шолц призова Пекин да използва влиянието си върху Русия
Съдийската комисия към БФС отправи обвинения към Асоциацията на съдиите
Съдийската комисия към БФС отправи обвинения към Асоциацията на съдиите