НОВИНИ

Община Пазарджик и ПФК Хебър работят по възстановяването на тревното покритие на стадион "Георги Бенковски"

Екстремните температури в комбинация с дългогодишни дефицити на дренажната система и ниското качество на вложената почва са довели до това състояние на тревата.

Стадион
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:07, 24.07.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Община Пазарджик, съвместно с футболен клуб Хебър, предприема спешни действия за възстановяване на тревното покритие на стадион "Георги Бенковски".

"Чрез съвместна работа в рамките на следващите 40 дни ще успеем да осигурим и положим модерно тревно покритие от последно поколение, покриващо всички европейски стандарти с висока степен на издържливост. Клубът полага всички усилия да бъдат разменени предстоящите домакинства със Славия и Ботев Пловдив - Хебър да бъде гост сега, а напролет да приеме двата клуба в Пазарджик на адекватно подготвен терен, така че да не бъдат ощетени феновете", съобщиха от Община Пазарджик.

Високите жеги са основната причина за заболяване на тревата. В седмицата преди старта на първенството екстремните температурни амплитуди в комбинация с дългогодишни дефицити на дренажната система и ниското качество на вложената почва са довели до това състояние, което не е непознато и за другите стадиони в Европа и България, добавят още те.

„Независимо от обективните или субективните причини е недопустимо теренът да изглежда по този начин и затова предприемаме незабавни мерки, за да го модернизираме така, че тревната настилка да бъде значително по-устойчива занапред. Ще бъде променена и методиката за осъществяване на надзор по поддържащите дейности, за да се стремим към максимално добро преживяване за спортисти и гости. Благодарни сме, че отново е отворена линията на конструктивен диалог между общината и отбора и това ще доведе до ясен, видим и качествено изпълнен резултат. Такава е визията ни занапред", коментираха кметът на Община Пазарджик Петър Куленски и ръководството на футболен клуб Хебър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Само капитаните имат право да говорят със съдиите по време на турнира по футбол на Париж 2024
Само капитаните имат право да говорят със съдиите по време на турнира по футбол на Париж 2024