НОВИНИ

Община Пловдив ще отпусне допълнителни 32,7 млн. лева за стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив"

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:02, 09.02.2023 (обновена)
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
община пловдив отпусне допълнителни 327 милиона лева стадионите христо ботев локомотив
Слушай новината

Община Пловдив взе официално решение да отпусне допълнителни средства в размер на 32,7 милиона лева, които да бъдат разделени по равно между отборите на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив за доизграждането на стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив".

Предложението беше одобрено днес по време на заседанието на Общинския съвет в града, което премина под обсадата на привържениците на двата отбора.

В крайна сметка с 46 гласа "за" и 1 "против" бе взето решение да бъдат отпуснати допълнителни средства, които ще бъдат разпределени в три бюджетни години: за 2023 година – по 5 358 699 лв., 2024 година – по 5 500 586 лв. и 2025 година – по 5 500 586 лв. за всеки от двата клуба.

По време на заседанието пред членовете на Общинския съвет се изказаха представители от фен клубовете и на Ботев Пд, и на Локомотив Пд.

"Да се създаде комисия, която да извърши проверка на състоянието на строежа до момента, второто е да се състави комисия, която да извършва мониторинг, да наблюдава хода на строителството и текущите актове, които се съставят и да излиза със свое становище“, коментира за БНТ Борис Гиздаков - председател на УС на Сдружение „Ботев Пловдив“.

В допълнение по време на заседанието бе постановено да се създадат и две постоянно действащи комисии от експерти, съветници и представители на клубовете, които да следят строителните дейности и разходването на средствата за двата стадиона.

"Трябва да се случи адекватно, не да заминават пари не по предназначение, да бъдат отклонявани обществени средства. Ние желаем когато има финансиране да има финансиране за двата отбора. Това означава, че първо трябва да има разследване и одит на парите, които са отпуснати сега, да се види какво се е случило и оттам нататък да се види какво адекватно финансиране трябва да има за да се случат два добри стадиона за този град", заяви Борис Добрев - привърженик на Ботев Пловдив пред камерата на БНТ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Броят на загиналите от земетресенията в Турция и Сирия надхвърли 16 000 души
Броят на загиналите от земетресенията в Турция и Сирия надхвърли 16 000 души
Четирима ранени след верижна катастрофа със 7 коли във Велико Търново
Четирима ранени след верижна катастрофа със 7 коли във Велико Търново