НОВИНИ

Общинската комисия не установи сериозни забележки по време на инспекция на "Колежа"

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:25, 10.03.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
общинската комисия установи сериозни забележки време инспекция колежа
Снимка:
Слушай новината

Общинска комисия от 17 души, назначена по заповед на кмета на Пловдив Здравко Димитров, инспектира днес стадион "Христо Ботев" в Пловдив и не установи сериозни забележки по качеството на строителството.

Комисията, председателствана от заместник-кмета на Пловдив Георги Тютюков, беше създадена с цел да гарантира за качеството на строителството на "Колежа".

Освен Тютюков в комисията участват още външни експерти, представители на фирмата-строител на стадиона, инвеститорът, авторски и строителен надзор, както и членове на Сдружение "ПФК Ботев".

Всички 17 души инспектираха днес строежа на стадион "Христо Ботев", а след това Георги Тютюков изрази оптимизъм, че "Колежа" ще бъде завършен в срок.

"Не видяхме драстични забележки по строителството. Радвам се, че всички гледаме в една посока, което е гаранция, че обектът ще се случи. Искам да благодаря на изпълнителя, на подизпълнителите, на общинските съветници, както и на всички замесени в този грандиозен проект. Няма община в България, която през последните 30 - 40 години да е построила подобен стадион. С помощта на държавата ние ще сме първите. Възлагателното писмо към строителя е работа на комисията и на заседанието другата седмица трябва да бъде взето решението за неговото подписване. Оптимист съм, че стадионът ще стане и се надявам да се случи в срок", сподели Тютюков.

По план първият етап от строежа на стадион "Христо Ботев" трябва да бъде завършен на 31 март, за да може самото съоръжение да бъде въведено в експлоатация на време за домакинството на Ботев Пловдив срещу Левски на 29 април.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неймар беше опериран в клиника в Доха
Неймар беше опериран в клиника в Доха
Христо Алексиев: За първи път от 50 г. у нас се изгради нов жп тунел
Христо Алексиев: За първи път от 50 г. у нас се изгради нов жп тунел