НОВИНИ

Обявиха второто класиране на кандидат-студентите в Софийския университет

големи заплати получават завършилите информатика софийския университет
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:49, 23.07.2024
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Обявиха резултатите от втория и окончателен етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2024/2025 г.

2859 новоприети студенти са се записали, а 1186 са потвърдили специалността, в която са класирани на първия етап. За втория етап на класиране са приети още 937 студенти.

Записването на класиралите се от втория етап кандидати се извършва от 24 до 30 юли 2024 г. включително.

Записването се извършва в отдел "Студенти" на факултета, в който кандидатите са приети. Всички необходими документи за записване трябва да бъдат попълнени предварително. Студентска книжка се закупува в книжарниците на Университета в сградите на Ректората, Факултета по науки за образованието и изкуствата, Факултета по математика и информатика, Стопански факултет и от щандовете на Университетското издателство с печатница „Св. Климент Охридски“.

Заплащането на семестриалните такси и таксата за електронна студентска карта става единствено по банков път с превод във всяка търговска банка по сметката на Софийския университет.

10 377 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. На първо място сред посочените от най-много кандидати специалности е „Право“. На второ място е „Психология“. Третото място заема специалността "Международни отношения". На следващите места кандидатите са поставили специалностите "Журналистика", "Връзки с обществеността", "Бизнес администрация с английски език", "Комуникационен мениджмънт", "Английска филология", "Софтуерно инженерство", "Икономика и финанси с английски език", "Право" (платена форма на обучение), "Компютърни науки" и "Българска филология".

Най-актуалната информация за кандидатстудентската кампания може да бъде намерена в страницата на Софийския университет в интернет на адрес: uni-sofia.bg и в страницата във Фейсбук - "Кандидат-студенти 2024".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бурята събори дървета и клони в Пазарджик
Бурята събори дървета и клони в Пазарджик
"Благодарим за невероятната помощ": Изпращат екипите от Испания и Чехия, помогнали в борбата с пожарите
"Благодарим за невероятната помощ": Изпращат екипите от Испания и Чехия, помогнали в борбата с пожарите