Очевидци на инцидента с блъснатото дете в Братаница: Линейката дойде след повече от 30 минути

от БНТ
07:29, 20.07.2021
10110
Чете се за: 02:50 мин.
Регионални
Слушай новината

Напрежение в пазарджишкото село Братаница и през днешния ден. Хората се събраха на мирен протест заради убитото на пешеходна пътека вчера 8-годишно момиченце. Те настояват за незабавни действия от страна на отговорните институции и за справедливост.

Хората от Братаница твърдят, че по главния път никой не спазва правилата за движение и те всеки ден са на крачка от нова трагедия.

"Чуха се силни спирачки, трясък, това не е първата катастрофа, доста са се случвали. Изтичах бързо навън, за да видя какво се случва. Червен автомобил беше паркиран тук на тротоара, Мони лежеше на пътя. Казаха ми след това, че са я ударили на пешеходната пътека, която е доста по-надолу. Мони имаше доста силен пулс, но не дишаше. Устата ѝ посиняваше, затова започнах изкуствено дишане на момента, цветът започна да се връща в устните ѝ, пулсът ѝ стана доста силен за известно време, след това бях сменена от Ина тук, да взема въздух, тя продължи с изкуственото дишане на Мони", каза очевидка на инцидента.

Жената разказа, че през тази почивка е видяла поредното обаждане към Бърза помощ. Първото обаждане е в 11.38 ч., а последното в 11.52 ч.

"След тези 14 минути аз се върнах отново да правя това изкуствено дишане на детето, Бърза помощ не идваше. Нямах възможност да засека колко отне идването на линейката. Хората от селото казват, че повече от 30 минути са минали преди да мине линейката", каза очевидката на инцидента.

Ина, която също е свидетел на инцидента, каза, че е видяла кола, която е профучала покрай нея с над 90 км/ч.

"В суматохата се чуваше само: Кога ще дойде тази линейка. Наистина линейката дойде доста късно", продължи Ина.

Снощи хората от Братаница се събраха на мястото, където е починало детето. Те заявиха, че хората трябва да шофират по начин, по който да пазят всички деца на пътя, така сякаш това е тяхното дете.

Това не е първата катастрофа на това място. Преди няколко месеца е блъснат и починал друг човек. През 2018 г. пак дете е убито на пешеходна пътека в селото.

Репортер: Ангел Узунов

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ЕК публикува годишния си доклад за върховенството на закона в ЕС
ЕК публикува годишния си доклад за върховенството на закона в ЕС
САЩ и Германия се споразумяха за "Северен поток 2"
САЩ и Германия се споразумяха за "Северен поток 2"