НОВИНИ

Онс Жабер загуби в Гуадалахара, Сакари, Гарсия и Азаренка са на четвъртфинал

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:35, 21.09.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Онс Жабер
Снимка: БТА
Слушай новината

Водачката в основната схема Онс Жабер загуби в осминафиналите на турнира от сериите WTA 1000 Гуадалахара, след като допусна обрат срещу италианката Мартина Тревизан.

Тунизийката отстъпи със 7:6(4), 5:7, 6:4 след повече от три часа игра, но определено може да съжалява за този развой на срещата, тъй като във втория сет повеждаше на два пъти с пробив и при 5:4 в своя полза дори сервираше за победата.

29-годишната Тревизан обаче запази хладнокръвие и успя да обърне нещата в своя полза, за да стигне до една от най-престижните победи в своята кариера.

Успехът осигури на италианката и място в четвъртфиналите на надпреварата в Гуадалахара, където тя ще играе срещу американката Каролин Долахайд, която елиминира поставената под №8 Екатерина Александрова с 6:1, 6:2.

В долната половина на схемата втората поставена Мария Сакари от Гърция също се класира за четвъртфиналите, след като надигра Камила Джорджи от Италия с 6:2, 6:2 и в спор за място в голямата четворка ще играе срещу колумбийката Емилиана Аранго.

Напред в турнира продължава още и №3 в схемата Каролин Гарсия, която в осминафиналите победи със 7:5, 6:4 американката Хейли Баптист. Така, в следващата фаза французойката ще срещне бившата водачка в световната ранглиста Виктория Азаренка от Беларус, която се справи с Вероника Кудерметова след 6:2, 6:1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подводната археология в Несебър вече е в списъка на ЮНЕСКО
Подводната археология в Несебър вече е в списъка на ЮНЕСКО
Четирима души загинаха при експлозия на газопровод в Румъния
Четирима души загинаха при експлозия на газопровод в Румъния