НОВИНИ

Онс Жабур стартира сезона с победа

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:53, 05.01.2023
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
онс жабур стартира сезона победа
Слушай новината

Световната №2 Онс Жабур откри сезон 2023 с победа, след като надигра със 7:6(3), 6:1 за час и 20 минути игра румънката Сорана Кърстя в среща от осминафиналите на турнира от сериите WTA 500 в Аделаида, Австралия.

Двубоят започна силно за тунизийката, която проби още в откриващия гейм и набързо поведе с 2:0. Отговорът на Кърстя обаче не закъсня и тя изравни за 2:2. До края на първата част двете тенисистки си размениха по още един пробив и в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Жабур поведе с 6-1 точки и без проблеми сложи точка на спора в първия сет след 7-3.

Втората част пък премина изцяло под контрола на финалистката от Уимбълдън и US Open, която реализира два пробива по пътя ѝ към успеха с 6:1.

По този начин поставената под №1 в турнира Жабур се класира за четвъртфиналите, където я очаква мач срещу украинската квалификантка Марта Костюк, която вчера се наложи с 6:7(5), 6:2, 6:3 над шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина.

До този момент тунизийката и Костюк никога не са се срещали, а първият им мач е насрочен за утре не преди 10.00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хвърлят кръста на Богоявление в езерото в "Дружба"
Хвърлят кръста на Богоявление в езерото в "Дружба"
Ердоган призова Путин за едностранно прекратяване на огъня
Ердоган призова Путин за едностранно прекратяване на огъня