НОВИНИ

Опитите да се внесе разделение в ГЕРБ преди преговорите е нелепо, недостойно и неетично, посочват от партията

опитите внесе разделение герб преговорите нелепо недостойно неетично посочват партията
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:27, 09.03.2024
Чете се за: 03:17 мин.
У нас
Слушай новината

Кметовете на ГЕРБ възразиха срещу изказване на съпредседателя на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, направено днес на националната конференция на движение "Да, България", съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

"Ние, кметовете от ГЕРБ, остро възразяваме срещу днешните опити за внушения, които председателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков направи. Посредствените опити да се внесе разделение в най-голямата политическа партия в България и то часове преди началото за преговори за управлението на страната в следващите месеци е нелепо, недостойно и неетично", се посочва в позицията.

В ГЕРБ няма лагери, групи, разделения. Има различни мнения, различни идеи, но политическите ни действия винаги са единни.

"ГЕРБ е отбор, който винаги е устоявал на всички изпитания и предизвикателства, защото знаем, че само заедно сме силни. Бяхме заедно, когато ни гонеха, изчегъртваха и обвиняваха за всичко. Ще останем заедно и ще работим в интерес на хората и няма да позволим дневният ред в държавата да бъде подменен с дребни политически интриги и измислени обвинения. Защото така решиха избирателите на последните парламентарни избори. Освен това считаме за поредното политическо нахалство присвояването на правото да се говори еднолично от името на законно избрани кметове на общини в България", се посочва в прессъобщението.

"Използваме случая да припомним, че приемането на бюджета за 2024 година, основното изискване на ГЕРБ, за да го подкрепи, беше в него да бъдат включени приоритетните проекти на всяка една община. Алармираме, че близо три месеца след приемането на държавната план-сметка, отпуснатото финансиране за проекти от страна на Министерство на финансите е нищожно, въпреки гръмките обещания от страна на финансовия министър", посочват още от ГЕРБ.

"Ето защо категорично настояваме да се спрат опитите за манипулации и неверни твърдения на гърба на кметовете от ГЕРБ и финансовия министър вместо да си проси несъстоятелни комплименти от съпредседателя си, незабавно да предприеме действия за изпълнение на Закона за държавния бюджет в оставащите дни до края на мандата му", се посочва в прессъобщението.

По-рано днес, по време на Третата национална конференция на "Да, България", съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков каза, че е разговарял с кметове на ГЕРБ и те са заявили, че са доволни от бюджета на министъра на финансите в оставка Асен Василев.

"Някои кметове казаха, че по никакъв начин не искат да се връщат към старата система, защото тя означаваше ние да си лежим на опашката, да правим мили очи, да се молим и да се надяваме, че ще бъдем малкото избраници, които ще получат пари от бюджета", добави Петков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голове от дузпи донесоха победата на Манчестър Юнайтед над Евертън
Голове от дузпи донесоха победата на Манчестър Юнайтед над Евертън
МВР с допълнителни мерки за гарантиране на реда в столицата
МВР с допълнителни мерки за гарантиране на реда в столицата