НОВИНИ

Осасуна с минимална преднина над Атлетик (Билбао) в първия полуфинал за Купата на Испания

последният лига позволи осасуна изкачи топ класирането
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:38, 02.03.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Осасуна взе минимална преднина от един гол срещу Атлетик (Билбао) в първия полуфинал в турнира за Купата на Испания. Крайното 1:0 осигури голът на Абдесамад Езалузи две минути след началото на второто полувреме. Реваншът е на 4 април на стадион Сан Мамес в Билбао, а в другата полуфинална среща тази вечер ще се изправят Реал (Мадрид) и Барселона.

Срещата в Памплона минава и за едно от баските дербита, макар Осасуна да е в региона Навара. Но срещата премина с доста нерви, съдията Хесус Хил Мансано вдигна общо шест жълти картона, не зачете и гол на гостите от Билбао.

Срещата показа доста от стойностите на испанския футбол – енергия, техника на скорост и хубави атаки. Осасуна беше по-добрият отбор в голяма част от срещата, но в 14-ата минута можеше и да изостава в резултата. Шут на Икер Муниаин от ъгъла на наказателното поле се отклони в крак на бранител на домакините и направи парабола, за да обърка вратаря Серхио Ерера. Той трябваше да положи неимоверни усилия, за да закове топката на голлинията и да остави 0:0 към момента, въпреки протестите на гостите, че има попадение.

Осасуна взе преднина при една от добрите си възможности. Топката беше в тяхната половина и под контрол на играчите на Атлетик, но беше отнета от Аймар Орос, който подаде на Мой Гомес. Гомес продължи към Абдесамад Езалузи. Продуктът на школата на Барселона получи на лявото крило, елиминира един защитник и изстреля топката точно до лявата греда на вратата на Атлетик (Билбао), пазена днес от новото откритие от школата на клуба Хулен Агиресабала.

След гола постепенно гостите овладяха на средата на терена и създадоха две добри възможности за гол, които обаче бяха пропуснати от Раул Гарсия и Горка Гурусета.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изгубен билет спаси живота на студентка при тежката влакова катастрофа в Гърция
Изгубен билет спаси живота на студентка при тежката влакова катастрофа в Гърция
Третият поставен Тейлър Фриц продължава към Топ 8 на турнира в Акапулко
Третият поставен Тейлър Фриц продължава към Топ 8 на турнира в Акапулко