НОВИНИ

Осъждан три пъти мъж, карал такси без книжка, опита да подкупи полицаи

присвояване 000 пенсии разследва полицията кърджали
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:27, 06.09.2023
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Полицаи от Първо РУ в София задържаха 35–годишен, опитал се да ги подкупи. Мъжът, който е шофирал такси с нередовни документи, има множество криминални регистрации и три осъдителни присъди.

Тази сутрин, малко след 5 часа, в района на бул. "Васил Левски" полицаи от Първо РУ спрели за проверка таксиметров автомобил. Той бил с включени зелени светлини и със стикери на таксиметрова компания. Водачът не представил валидно българско свидетелство за управление, а при проверка станало ясно, че никога не е притежавал такова. Пред полицейския екип представил английско свидетелство за обучаващ се тип "L".

За да не бъде санкциониран, водачът пуснал в джоба на един от полицейските служители банкноти от 100, 50 и 20 лева. На място пристигнала дежурна оперативна група, която извършила оглед. Установено било, че подкупът е в размер на 920 лева.

Мъжът е с множество криминални регистрации в полицията за незаконно упражняване на занаят, държане на акцизни стоки без бандерол, кражби и грабежи. Имал е три осъдителни присъди.

Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа, след изтичането ѝ, с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.304 от НК, работата по което продължава под наблюдението на Софийската градска прокуратура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паднаха рекордите при мъжете и жените на международния мемориален маратон „Съединение“.
Паднаха рекордите при мъжете и жените на международния мемориален маратон „Съединение“.
Емил Нейков и Лазар Пенев отпаднаха в четвъртфиналите на световното по гребане
Емил Нейков и Лазар Пенев отпаднаха в четвъртфиналите на световното по гребане