НОВИНИ

ОСК Левски отличи най-добрите си състезатели и треньори за 2023 г.

оск левски отличи добрите състезатели треньори 2023
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:16, 28.03.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Обединени спортни клубове Левски награди на церемония в Музея на спорта в Националния стадион "Васил Левски" най-добрите си състезатели за 2023 година, като с най-много отличия традиционно се поздравиха състезателките по художествена гимнастика на клуба, както и "сините" волейболисти.

Мъжкият волейболен отбор на Левски, който завърши на трето място в първенството и спечели Суперкупата на България, бе избран за отбор на годината. В класацията момчетата на Николай Желязков изпревариха боксовия тима на "сините", който зае две трети места - в първенството и за Купата на България.

За най-добри спортисти от "синята" общност сред жените бяха отличени състезателките по художествена гимнастика София Иванова, Стилияна Николова, Ева Бразелиева, Камелия Петрова и Рейчъл Стоянов.

При мъжете признание заслужиха волейболистът Симеон Николов, боксьорът Ясен Радев и тенисистът Адриан Андреев, а награди получиха още състезателите по борба за ветерани и за глухи Пламен Палев и Панайот Димитров.

За треньор на годината наградите споделиха Теодора Тенева (художествена гимнастика), Таня Янева (художествена гимнастика), Владислав Георгиев (бокс), Николай Желязков (волейбол) и Венелин Русинов (карате и жиу-жицу).

С отличието "Пътеводна светлина" бяха отличени председателите на отделните спортни клубове Георги Мърков (борба), Нешка Робева (художествена гимнастика), Ина Ананиева (художествена гимнастика), Никола Проданов (спортна гимнастика), Юлия Боянова (баскетбол) и Бранимира Цветанова (стрелба).

Много от младите таланти на Левски бяха наградени в категории "Пробив в световния спорт" и "Принос", като голяма част от наградите бяха връчени лично от кмета на район "Подуяне" Кристиян Христов и председателя на ОСК Левски Тодор Стефанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приеха бюджета на София за 2024 г.
Приеха бюджета на София за 2024 г.
Силен вятър с прах от Сахара и необичайно високи температури днес
Силен вятър с прах от Сахара и необичайно високи температури днес