НОВИНИ

Остава слънчево с отлични условия за почивка

bnt avatar logo
от БНТ
15:46, 07.08.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

До края на съботния ден времето ще се задържи слънчево, а температурите следобед ще достигнат между 30° и 35°. Ще духа слаб, в Източна България - умерен северен вятър.

През нощта вятърът ще стихне и утре вече ще е почти тихо. Времето отново ще бъде слънчево, дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 32° и 37°.

Прохлада по Черноморието ще носи бризът, който в комбинация със слънцето и температури на въздуха около 30 градуса, ще направи условията за почивка отлични. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Много добри ще бъдат условията и за планински туризъм - утре се очаква слънчево и по-топло. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад.

Следобед в курортите ще е от 25 градуса на Алеко до малко над 30 в Банско и Добринище. В Пампорово и Боровец максимална температура - 26-27 градуса.

Повишението на температурите на Балканите ще продължи и в западната половина от полуострова ще е по-топло от обичайното. Над по-голямата част от Западна и Централна Европа ще има превалявания. Предимно слънчево ще е в Югоизточна Франция и над Апенините, където ще бъде и ветровито.

У нас в началото на новата седмица отново ще стане опасно горещо, с температури между 34° и 39°. Времето ще бъде предимно слънчево, с по-значителна купеста облачност в следобедните часове, на места ще има и превалявания. В сряда и четвъртък температурите ще се понижат с няколко градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ирина Винер обвини съдиите в художествената гимнастика в саботаж
Ирина Винер обвини съдиите в художествената гимнастика в саботаж
Две села в Северна Македония са спасени от пожара
Две села в Северна Македония са спасени от пожара