НОВИНИ

Остават по-малко от 200 дни до началото на Световното първенство по футбол в Катар

остават 200 дни началото световното първенство футбол катар
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:06, 09.05.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

По-малко от 200 дни остават до най-голямото футболно събитие на годината – Мондиалът в Катар. Световното първенство ще се проведе за първи път в Близкия изток, където подготовката вече е на финалната си права. БНТ ще излъчи на живо всички най-интересно в периода на шампионата между 21 ноември и 18 декември.

В Катар нетърпението става все по-осезаемо. Обратното броене вече показва под 200 дни до старта на Мондиала, което провокира домакините да организират поредица от събития в рамките на последната седмица, с които да рекламират както културата, така и желанието си да предоставят на хилядите гости всичко необходимо за една незабравима авантюра в Близкия изток.

Осемте стадиона, които ще подслонят 64 мача от програмата на шампионата, вече са в напълно изряден вид. Горещините няма да са проблем, защото всички съоръжения са оборудвани със специална климатична инсталация, която да поддържа температурата около 20 градуса по Целзий.

Шест от стадионите са с капацитет от около 40 000 зрители, а най-големият сред тях „Лусаил Айконик Стейдиъм“, където ще се играе финалът на 18 декември, позволява на осемдесет хиляди души да наблюдават зрелището на живо.

Близостта между стадионите в района на Доха превръща този шампионат в най-компактния в историята.

БНТ телевизия ще продължи да спазва традицията да ви показва най-значимите спортни форуми. В програмата ще попаднат 34 срещи на живо, като останалите 30 двубоя ще бъдат достъпни за аудиторията пряко в сайтовете на обществената телевизия.

За обогатяване на продукцията БНТ ще предложи и три различни предавания – в сутрешните часове на деня, по обяд и дежурното коментарно студио преди и след всеки мач.

Екипите от мястото на събитието ще опитат да помогнат на зрителите да се потопят напълно в атмосферата на първия зимен Мондиал.

За любителите на футбола тази година празниците ще започнат доста по-рано.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
14-годишната Йоана Костантинова се класира за основната схема на турнир за жени в Швеция
14-годишната Йоана Костантинова се класира за основната схема на турнир за жени в Швеция
Все още се чакат резултатите от пробите от детето, лекувано от непознат хепатит в Бургас
Все още се чакат резултатите от пробите от детето, лекувано от непознат хепатит в Бургас