НОВИНИ

Оставиха в ареста жената, обвинена за побой над осиновеното от нея дете

оставиха ареста жената обвинена побой осиновеното нея дете
bnt avatar logo
от БНТ
18:19, 28.09.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста 41-годишната Анка Михайлова. Майката от Столипиново е обвинена, че е малтретирала осиновеното си бебе - момиченце на годинка и девет месеца. То постъпи по спешност в университетската болница "Свети Георги" в събота и все още се бори за живота си.

За съдебното решение за задържането под стража повлияха свидетелски показания на четирима медици, които са констатирали различни по давност следи от травми и кръвонасядания. Пред разследващите офталмолог е съобщил за наличието на няколко наранявания в областта на ретината, които не могат да бъдат причинени от падане, за каквото твърди майката на детето. Тя може да обжалва наложената мярка в тридневен срок.

С опасност за живота остава детето, пребито от осиновителката си

Пред съда защитата ѝ подчерта, че при 6 внезапни проверки на социалните служби не са констатирани данни детето да е отглеждано в риск. В показанията си личната лекарка на бебето е заявила, че то редовно е водено на прегледи и е било в добро състояние. Съседи на майката също са декларирали за нейната грижовност и отдаденост.

Психиатричната експертиза на жената е показала, че тя е психически здрава и може да носи наказателна отговорност. От прокуратурата цитираха данни от заключението, според което Анка е проявява загриженост предимно от начина, по който се отнасят с нея органите на реда, но не толкова за случилото се и за състоянието на малката Севда. Ако бъде доказана вина, осиновителката я грози затвор от 3 до 15 години.

Автор: Николай Райшинов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кондиционният треньор на България ще тренира футболистите на Хебър
Кондиционният треньор на България ще тренира футболистите на Хебър
Янаки Милев и Пьотр Нестеров дебютираха на Sofia Open 2022 с победа на двойки
Янаки Милев и Пьотр Нестеров дебютираха на Sofia Open 2022 с победа на двойки