НОВИНИ

От Българската федерация по ски не подозирали за проблемите на Ева Вукадинова

ева вукадинова отпадна драматично състезание слалома
bnt avatar logo
от БНТ
16:04, 02.04.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

От Българската федерация по ски заявиха, че са изненадани от напускането на състезателката в алпийските ски Ева Вукадинова.

С публикация в социалната мрежа "Инстаграм" тя сподели, че вече не е част от националния отбор.

Скиорката отправи сериозни обвинения в сексизъм и обиди. Според федерацията поведението на състезателката не бива да бъде толерирано, поради "безпочвените твърдения" на самоковката.

Ето цялото изявление на федерацията:

Изненадани сме от публикациите на състезателката Ева Вукадинова и от отправените твърдения и обвинения към Българската федерация по ски. Бихме желали да заявим следното:

Състезателката Ева Вукадинова е била част от националния отбор по ски за жени и е изпълнявала програма, одобрена от нея с ясни параметри за всеки сезон, размер на финансиране от страна на федерацията и индивидуални цели.

В нито един момент през последния сезон до 01.04.2022 г. ръководството на федерацията не е било търсено от състезателката за обсъждане на евентуални индивидуални проблеми и въпроси, свързани с негативно или обидно отношение на треньори, състезатели или ръководители.

Странно е, че това очевидно дълго подготвяно решение се прави по този демонстративен начин преди началото на държавното първенство и не се наемаме да коментираме доколко професионално е подобно отношение.

Считаме, че подобни важни въпроси следва да се обсъдят след приключване на сезона с оглед намиране най-доброто решение преди всичко за състезателя.

Няма да коментираме направените в писмото нападки за треньори и ръководители без конкретни факти, но федерацията не би толерирала подобен тип поведение.

Хубаво е всеки един национален състезател да изисква основно от себе си, да е наясно със собствената си мотивация, възможности, цели и резултати в един изключително труден конкурентен спорт като алпийските ски.

Федерацията си запазва правото да прецени доколко подобни безпочвени твърдения според нас увреждат доброто ни име като една от най-старите и авторитетни ски федерации в света и да предприемем съответните юридически стъпки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Божанов: Министерството на електронното управление не може да блокира медийно съдържание
Божанов: Министерството на електронното управление не може да блокира медийно съдържание
Увеличават заплатите в здравеопазването
Увеличават заплатите в здравеопазването