НОВИНИ

От Челси не подали навреме необходимите документи за трансфер на Зиеш в ПСЖ

челси подали навреме необходимите документи трансфер зиеш псж
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:05, 01.02.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Опитът на Пари Сен Жермен да привлече мароканския национал Хаким Зиеш под наем от Челси пропаднал, след като Френската лига (ЛФП) отказала да ратифицира договора на играча, заяви за АФП източник, близък до сделката.

ПСЖ бе поискал от ЛФП да одобри сделката, независимо че необходимата документация пристигнала след крайния срок на трансферния прозорец във Франция във вторник.

Клубовете от Лига 1 трябваше да изпратят всички контракти на Лигата до 23:00 часа във вторник (полунощ българско време), преди да разполагат с допълнителен час за регистриране на трансфери в системата на ФИФА, която валидира всички международни трансфери. Зиеш бе минал медицински прегледи и клубовете бяха постигнали споразумение за преотстъпване на играча в парижани до края на сезона.

Въпреки това, според източници, клубът от Висшата лига не успял да изпрати необходимите документи навреме за преминаването на 29-годишното крило във френския гранд до изтичането на крайния срок. ПСЖ впоследствие поискал от ЛФП специално одобрение, което било отказано от Лигата. Роденият в Нидерландия Зиеш бе искан от ПСЖ за добавяне на дълбочина в атаката на състава след напускането на испанския национал Пабло Сарабия в посока Уулвърхемптън Уондърърс по-рано през януари.

Лидерите в Лига 1, които играят с Байерн Мюнхен в първи осминафинал в Шампионската лига на 14 февруари, не привлякоха нито един нов футболист през зимния прозорец. Тимът се целеше и в централния защитник на Интер Милан Шкриняр от Словакия, но той ще остане при „нерадзурите“ до края на сезона, когато договорът му изтича.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът спря вписването на промени в капитала на Пловдивския панаир
Съдът спря вписването на промени в капитала на Пловдивския панаир
Георги Йомов: Животът се променя само към добро
Георги Йомов: Животът се променя само към добро