НОВИНИ

От Пирин разясниха за отменения празник по случай 100-годишнината на клуба

пирин разясниха отменения празник случай 100 годишнината клуба
Снимка: ФК Пирин Благоевград
bnt avatar logo
от БНТ
18:02, 20.10.2022
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на Пирин Благоевград излезе с официална позиция относно отлагането на честванията по случай 100-годишнината от създаването на клуба.

Тържеството бе планирано за 22 октомври тази година, но бе преместено за 22 април догодина, тъй като част от планираните мероприятия от страна на „орлетата“ не могат да бъдат изпълнени на първоначално обявената дата, което предизвика голямо недоволство във феновете на тима.

Становището на Пирин Благоевград:

„Тържествата по случай 100-години Пирин

По повод въпросите относно празненствата, посветени на 100-годишнината на клуба припомняме, че честванията стартираха още през месец април тази година. Тогава бяха проведени две срещи между феновете и ръководството, на които официално бяха поканени всички приятели на Пирин и изложба, посветена на клубната история. Тържествата ще завършат през април 2023 г. с голям празник, който както вече бе обявено, изисква повече време за организация от първоначално предвиденото.

Следващата стъпка за отбелязването на 100-годишнината е изработването на специална юбилейна линия от клубни артикули, които ще бъдат налични в най-скоро време и всеки привърженик на Пирин ще може да се сдобие с тях.

В същото време искаме да благодарим на Община Благоевград за пълната подкрепа, която ни оказва по време на предварителната организация на юбилея.

Относно отлагането

Според предварителния план основният празник по случай юбилея на клуба трябваше да включва приятелска среща с реномиран съперник, която да се проведе на 22.09.2022, но поради независещи от нас обстоятелства, планираната среща така и не се състоя. В последствие празникът бе отложен за 22.10 и трябваше да включва мач между ветерани на клуба, концертна програма и други активности. Поради невъзможността към празничната програма да се присъединят множество важни участници и краткото време за подготовка, бе взето решението празникът да бъде отложен за 22.04.2023 г.

Благодарим за разбирането и само Пирин!“, написаха от Пирин на официалния си сайт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС: Готови са законопроектите по Плана за възстановяване (ОБЗОР)
МС: Готови са законопроектите по Плана за възстановяване (ОБЗОР)
Предвиждат се по-чести и изненадващи проверки за служителите на МВР
Предвиждат се по-чести и изненадващи проверки за служителите на МВР