НОВИНИ

Отборът на Света предвкусва втори пореден триумф на "Лейвър къп"

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:11, 24.09.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
отборът света предвкусва втори пореден триумф лейвър къп
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Света е много близо до втори пореден триумф на турнира за "Лейвър къп", след като води с 10:2 точки преди последния ден от надпреварата, която през тази година се провежда във Ванкувър, Канада.

Във втория ден от състезанието съставът, воден от Джон Макенроу, постигна нови три успеха, като всичко започна с победата на Тейлър Фриц срещу Андрей Рубльов с 6:2, 7:6(3).

Каспер Рууд все пак прекъсна негативната серия за отбора на Европа, носейки първа победа на своите съотборници, след като се наложи със 7:6(6), 6:2 над американеца Томи Пол и така намали пасива на своя тим на 2:6.

В третия двубой на сингъл за деня обаче Света се върна на победния път чрез Франсис Тиафо, който срази със 7:5, 3:6 Хуберт Хуркач.

Програмата беше закрита с мач на двойки, в който Феликс Ожие-Алиасим и Бен Шелтън се наложиха над Хуркач и Гаел Монфис със 7:5, 6:4 и така увеличиха преднината на своя тим до 10:2 точки.

По този начин отбора на Света се нуждае от само една победа в оставащите четири двубоя от третия ден на надпреварата, за да заслужи за втори пореден път трофея от турнира, кръстен на легендата на австралийския тенис Род Лейвър.

В третия ден на турнира успехът във всеки от четирите мача носи три точки. Точно от толкова обаче се нуждае световният отбор, за да събере 13 и да триумфира за втори път в шестото издание на демонстративната надпревара, която при първите си четири провеждания неизменно бе печелена от европейците.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболният турнир за подрастващи "БУБА КЪП Емануил Божков" събира европейски отбори в края на септември
Баскетболният турнир за подрастващи "БУБА КЪП Емануил Божков" събира европейски отбори в края на септември
Румяна Бъчварова: Случаят с Руската църква не е репресия
Румяна Бъчварова: Случаят с Руската църква не е репресия