НОВИНИ

Отказване на Ема Наваро от турнира в Нинбо финализира всички участнички на Финалите на WTA в Рияд

Първите седем в световната ранглиста, както и участващата с "уайлд кард" шампионка от Уимбълдън Барбара Крейчикова, ще премерят сили на финалния турнир от женския календар.

Ема Наваро
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:43, 14.10.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Ема Наваро се оттегли от турнира от сериите WTA 500 на твърда настилка в китайския град Нинбо заради контузия. 23-годишната американка, която преди малко повече от месец достигна до полуфиналите на US Open, беше поставена под номер 3 в схемата и трябваше да започне директно от втория кръг, в който да срещне победителката от мача между чехкинята Катержина Синякова и полякинята Магда Линете.

Нейното оттегляне обаче означава, че се изясниха и имената на осемте участнички във Финалите на Женската тенис асоциация, които ще се проведат в Рияд между 2 и 9 ноември. Това са първите седем в ранглистата - Ига Швьонтек (Полша), Арина Сабаленка (Беларус), Коко Гоф (САЩ), Жасмин Паолини (Италия), Елена Рибакина (Казахстан), Джесика Пегула (САЩ) и Цинуен Джън (Китай). С "уайлд кард" влиза шампионката от "Уимбълдън" Барбора Крейчикова от Чехия.

По всяка вероятност Наваро ще бъде първа резерва за турнира в Рияд, стига да се възстанови в следващите две седмици. Тъй като американката Даниел Колинс, която е номер 9 в класирането за 2024 година, е контузена, вероятна втора резерва ще бъде една измежду рускинята Дария Касаткина и испанката Паула Бадоса.

Финалите на WTA, които ще се проведат за 53-и път, имат награден фонд от малко над 15 милиона долара.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Айзък Прайс: Искаме да победим България в Белфаст
Айзък Прайс: Искаме да победим България в Белфаст