Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Откриха мъртъв военен полицай в района на учебния полигон "Ново село"

от БНТ
14:30, 20.07.2021
7131
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
българо американски военни демонстрации летище чешнегирово
Слушай новината

Служител на Военна полиция, който е получил забележка заради случая в Чешнегирово, се е самоубил на полигона. От Министерството на отбраната съобщават, че са предприети незабавни действия по разследването на трагичния инцидент.

На 19 юли 2021 година, в района на ПОБ "Ново село", в спално помещение, е намерен в безжизнено състояние с огнестрелна рана старши лейтенант Тодор Манчев.

Пристигналият медицински екип е констатирал смъртта му. Уведомен е дежурен военен прокурор при Военно-окръжна прокуратура-Сливен и са предприети неотложни действия по разследването от военен следовател, като е образувано досъдебно производство, което се провежда под ръководството и надзора на военен прокурор.

От Министерството на отбраната предоставят допълнителна информация за инцидента в Чешнегирово.

"След проведена служебна проверка на РСВП-Пловдив, двама служители, между които и старши лейтенант Тодор Манчев, са санкционирани със забележка от директора на регионалната служба. Извършена е и последваща проверка по инцидента от Инспектората на Министерството на отбраната", се допълва в прессъобщението.

Министърът на отбраната поиска проверка на „Военна полиция“ заради Чешнегирово

В изявлението на министерството се казва още:

"Министърът на отбраната Георги Панайотов не е санкционирал старши лейтенант Тодор Манчев от Служба "Военна полиция" заради случая в Чешнегирово, тъй като е преценил, че няма извършени от него нарушения.

Със заповеди на министъра на отбраната са освободени от военна служба директорът на РСВП-Пловдив полк. Венцислав Радков и началникът на сектор в Отдел "Контрол и охрана" майор Георги Мерджанов.

Продължава проверката на Служба "Военна полиция" за установяване и на други военнослужещи и длъжностни лица, имащи отношение към инцидента в Чешнегирово, както и разследването по случая на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Левски се подсили с юноша на Арсенал
Левски се подсили с юноша на Арсенал
Опит за покушение срещу президента на Мали
Опит за покушение срещу президента на Мали