Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Откриват литературен фестивал за деца и младежи пред НДК

от БНТ
13:09, 29.05.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Култура
откриват литературен фестивал деца младежи ндк
Слушай новината

Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи е инициатива на Асоциация „Българска книга“, стартирала през 2018 г. Тази година ще се проведе в дните от 30 май до 5 юни в пространството пред НДК. Деца, родители и професионалисти, ангажирани с насърчаването на детското четене, ще могат да се срещнат със съвременни български и чуждестранни автори, да надникнат в кухнята на създаването на детските книги, да прекрачат отвъд буквите и да участват в срещата на литературата с други прояви на духа.

Ще се върнем във времето с историята на българската детска литература и ще усетим тенденциите, които чертаят нейното бъдеще. Малки и големи ще могат да се запознаят с творческия процес, преди една книга да заживее собствен живот в ръцете на читателя, ще научат как литературата не просто отразява промените в света, но и предизвиква хората да го променят, ще видят как можем да се научим да общуваме по-добре, да бъдем по-добри приятели и по-добри хора.

Откриването ще бъде на 30 май от 11.00 часа в пространството пред Националния дворец на културата, а кулминацията ще е 1 юни - Денят на детето, който ще бъде наситен с полезни дейности и приятни емоции за цялото семейство.

През цялото време ще има детска сцена, на която ще има десетки събития с осигурен превод на български език за участниците от международната програма. А в продължение на цяла седмица всеки ден от 11.00 часа хора на изкуството и културата ще четат нови книжки на децата - „Походът на книгите“ не просто продължава, а вече не може да бъде спрян.

ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА НА ЛИТЕРАТУРНИЯ ФЕСТИВАЛ ПО ДНИ И ЧАСОВЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Дарко Тасевски: България има талантливи футболисти
Дарко Тасевски: България има талантливи футболисти
Илияна Йотова откри Фолклорния събор в Копенхаген и поведе традиционното хоро
Илияна Йотова откри Фолклорния събор в Копенхаген и поведе традиционното хоро