Паметник на културата в София горя заради пожар от самонастанил се клошар

от БНТ , Източник: БГНЕС
18:46, 25.11.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
паметник културата софия горя заради пожар самонастанил клошар

Сграда паметник на културата горя в центъра на София. Пожарът е причинен от самонастанил се клошар, който се е отоплявал от печка на дърва.

Къщата се намира в центъра на София - на Петте кьошета при бул. "Скобелев". Потушаването на огъня е отнело около 30 минути.

Самонастанилата се 46-годишна Севинч Ахмедова обясни, че пожарът е възникнал от печка на дърва.

"Уплаших се от пожара и дори побегнах. Вече нямам и печка. Не знам как ще се справя", каза тя и коментира, че все още обмисля дали да отиде в приют, когато ги отворят.

"Страшно е и е опасно, но и в приюта не е по-безопасно", коментира жената, която живее в къщата от тази година и заяви, че и тази нощ ще пренощува в нея, а за утре, вече не знае.

Имотът е частна собственост на търговско дружество и този пожар не е първият. Често сградата се превръща и в дом на самонастанили се, както е и в този случай.

Обектът е бил регистриран като архитектурен паметник на културата и район "Триадица" отдавна прави постъпления за връщането на предишния му статут. За да се осигури безопасността на преминаващите граждани покрай сградата, районната администрация постави навес, който да не позволява падането на мазилка и други строителни материали върху тротоара.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Щабът реши: Няма да затварят Благоевград
Щабът реши: Няма да затварят Благоевград
Почина Диего Марадона
Почина Диего Марадона