НОВИНИ

Париж посреща отново елита на мъжкия тенис

"Акор Арена" в Берси приема най-добрите в света, Джокович ще се бори за седма титла

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
10:33, 11.10.2023
Чете се за: 04:45 мин.
Спорт
париж отново посрещне елита мъжкия тенис
Слушай новината

Съвсем скоро най-добрите тенисисти в света ще се завърнат на европейския континент след азиатското си турне. Те ще водят последните си битки в края на сезона преди финалите на ATP в Торино във френската столица.

Мастърс турнирът от сериите 1000 в Париж отново ще посрещне елита на мъжкия тенис.

Победен във финала на последното издание, Новак Джокович отново пристига в Париж устремен към седмия си трофей. Сърбинът е шампион на турнира през 2009, 2013, 2014, 2015, 2019 и 2021 година.

Световният номер едно, който пропусна турнирите в Азия е устремен към 40-та си титла от Мастърс 1000, но преди това ще трябва да се изправи срещу много силна конкуренция.

Принуден да се оттегли на четвъртфиналите миналата година, вторият поставен сега Карлос Алкарас е потвърдил, че тази година отново ще бъде на линия за турнира, също както и специалистът на твърди кортове Даниил Медведев - под номер 3 в схемата. В Париж ще видим и Яник Синер, който влезе в Топ 4 на света след триумфа си на турнира в Пекин този месец и под този номер ще бъде и в основната схема. Синер подпечата мястото си във финалите на АТП, побеждавайки Маркос Гирон във втория кръг на Мастърс турнира в Шанхай.

И ако тези четирима играчи са сигурни участници във финалите на ATP в Торино в средата на ноември, последните места ще бъдат разпределени по време на Мастърса в Париж. За тях ще се борят Андрей Рубльов и Александър Зверев, както и шампионът от миналата година във френската столица Холгер Руне, който обаче ще трябва да се пребори с конкуренцията на Каспер Рууд и Тейлър Фриц за участието си в Торино.

САЩ отново ще бъдат представени солидно в основната схема, тъй като освен Тейлър Фриц, Томи Пол и Франсис Тиафо, шоуменът и полуфиналист от последния US Open Бен Шелтън ще запише дебют на "Акор Арена". Американският континент има седем свои представители в надпреварата.

От французите Адриан Манарино, който спечели втората си титла за сезона в Астана миналата седмица, ще иска да блесне пред родна публика. Същото ще се опита да стори и Юго Умбер, който победи Андрей Рубльов в Пекин в понеделник, а преди това записа успех и над Стефанос Циципас в Шанхай. След като пропусна миналото издание заради контузия Гаел Монфис ще е на линия този път.

Квалификациите в Париж са планирани за 28 и 29 октомври, а мачовете в основната схема стартират на 30 октомври. Победителят ще прибави 1000 точки към актива си за световната ранглиста и ще спечели 892,590 евро, финалистът ще си тръгне с 600 точки и 487,420 евро.

Кой ще спечели трофея на един от най-престижните турнири от сериите Мастърс 1000, ще разберем на 5 ноември.

Париж е готов да посрещне най-добрите тенисисти и да привлече вниманието на тенис феновете от цял свят! Както винаги!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж е задържан за шофиране с 2,89 промила алкохол
Мъж е задържан за шофиране с 2,89 промила алкохол
Нощният влак Брюксел - Берлин ще пътува и до Дрезден и Прага от следващата пролет
Нощният влак Брюксел - Берлин ще пътува и до Дрезден и Прага от следващата пролет