НОВИНИ

Първите 1/8-финалисти в Шампионската лига стават ясни днес

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:37, 24.11.2020
Чете се за: 01:03 мин.
Шампионска лига
първите финалисти шампионската лига стават ясни

След двуседмичната пауза за двубоите на националните отбори, Шампионската лига отново се завръща на малкия екран с 8 мача от 4-я кръг на груповата фаза, които до голяма степен ще дадат яснота кои отбори от групите "E", "F", "G" и "Н" ще се класират за 1/8-финалите на турнира.

Програмата започва в 19:55 часа със срещите от група "Е" Рен - Челси и Краснодар - Севиля. Фаворитите Челси и Севиля имат по 7 точки и ако днес отново спечелят, ще си осигурят продължаването напред.

Ситуацията в група "F" е доста заплетена. Лидерът Борусия (Дортмунд) ще се опита да постигне нов успех срещу белгийския Брюж, след като го направи по категоричен начин с класическото 3:0 в миналия кръг на надпреварата.

Вторият в класирането Лацио посреща Зенит на "Олимпико", който задължително ще търси победат в Рим, за да не се прости окончателно със шансовете си за едно от първите две места в групата.

В група "G" Барселона и Ювентус се движат по план. Довечера каталунците гостуват на Динамо (Киев) без Лионел Меси, но и украинците няма да са в оптимален състав. На Юве предстои домакинство на Ференцварош.

В момента Барса води с 9 точки, Ювентус е с 6. При успехи днес те също ще са сигурни осминафиналисти, защото Динамо и Ференцварош са с по една точка.

В последната група "Н" ситуацията е много непредвидима. Водачът Манчестър Юнайтед ще търси реванш от последния в класирането Истанбул Башакшехир за загубата в Турция.

Финалистът от миналогодишното издание на Шампионската лига - Пари Сен Жермен приема втория в групата РБ Лайпциг, като парижани се нуждаят от задължителна победа, за да остане в битката за челните две места даващи право на участие в елиминационната фаза на турнира.

„Червените дяволи“ и Лайпциг водят с по 6 точки, а ПСЖ и Истанбул ББ са с по 3 точки.

Шампионска лига - IV кръг:

От 19:55 часа (българско време)

Група "Е":

Краснодар – Севиля

Рен Челси

От 22:00 часа (българско време)

Група "F":

Борусия (Д) – Брюж

Лацио - Зенит

Група "G":

Динамо (К) – Барселона

Ювентус - Ференцварош

Група "Н":

Манчестър Юн – Истанбул ББ

Пари Сен Жермен – РБ Лайпциг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с 3 титли и общо 12 медала от ЕП по таекуондо
България с 3 титли и общо 12 медала от ЕП по таекуондо
"Тренд": 52% смятат, че COVID-19 е изкуствено създаден, 25% - че има ваксина, но се крие
"Тренд": 52% смятат, че COVID-19 е изкуствено създаден, 25% - че има ваксина, но се крие